Fundația Baylor Marea Neagră a finalizat cu succes un proiect dedicat pacienților cu HIV

Date:

Ovidius Clinical Hospital

HIV, prescurtarea în limba engleză a Human Immunodeficiency Virus (virusul imunodeficienței umane), reprezintă două specii de Lentivirus din subgrupul retrovirusurilor, HIV-1 și HIV-2, care cauzează la om sindromul imunodeficienței dobândite, SIDA.

La sfârșitul lunii mai s-a încheiat proiectul „De la ghiduri la practică” derulat de Fundația Baylor Marea Neagră cu finanțare oferită de GSK. Acest proiect a avut ca obiectiv promovarea mesajului Nedetectabil = Netransmisibil în rândul persoanelor care trăiesc cu HIV în județul Constanța și care se află în îngrijirea Centrului de Excelență Clinică al Fundației Baylor Marea Neagră.

N=N este, de fapt, prescurtarea dovezii științifice care arată că tratamentul antiretroviral luat corect previne transmiterea prin contact sexual neprotejat a infecției cu HIV, atunci când încărcătura din sânge a virusului imunodeficienței rămâne constant nedetectabilă.

Ce înseamnă constant? Cel puțin 6 luni și orice perioadă mai mare de șase luni.

Transmiterea mesajului N=N este strâns legată de un acces continuu la monitorizarea analizei de nivel viral (NV) care este metoda obiectivă de validare a eficienței tratamentului antiretroviral prin obținerea unui NV nedetectabil.

A vorbi despre N=N atunci când pacientul nu știe ce nivel viral de HIV are în ultimul an pare inutil. Dar, în același timp, așa cum zic și 68% dintre cei cu care echipa Baylor a vorbit, aceasta este o informație care le schimbă viața în bine. Este o informație de care au nevoie. Este o motivație în plus pentru a-și lua corect tratamentul și pentru a vedea că există viață și după diagnosticul de HIV.” - ne-a transmis Ștefania Mihale, director de dezvoltare programe medicale.

Astfel, pe parcursul a 12 luni, un procent de 67,4 adică 712 pacienți care sunt în îngrijirea Centrului de Excelență, au primit informații corecte și complete despre N=N.

Pentru a nu le vorbi fără dovezi despre acest concept, a fost prioritizat accesul la analize medicale în rândul celor care nu aveau analize de nivel viral (NV) făcute în ultimul an sau mai mult. Mai exact, 311 pacienți au beneficiar de test cu ajutorul finanțării din proiect.

  • 49% dintre cei care au primit aceste informații despre conceptul N=N au declarat că este prima dată când au auzit despre acest lucru.
  • 79% dintre cei consiliați aveau o valoare nedetectabilă a niveluilui viral. Această informație este o confirmare în plus a faptului că pacienții din îngrijirea Centrului de Excelență fac ce trebuie pentru ca atât ei, cât și partenerii lor, să rămână sănătoși.
Acest proiect a fost extrem de necesar pentru pacienții care trăiesc cu HIV. Însă nu ne putem opri aici, pentru că în cadrul proiectului am descoperit că unul din cinci pacienți au încă nevoie de susținere din partea echipei medicale și psihosociale pentru a deveni nedetectabili și a se bucura de o stare mai bună de sănătate. De asemenea, 95% dintre pacienți sunt la vârsta în care ne așteptăm să fie activi sexual, de accea este vital să le oferim toate instrumentele necesare pentru a preveni în continuare transmiterea infecției pe cale sexuală. Sper că rezultatele acestui proiect, precum și mărturiile pacienților să ne ajute să găsim în continuare donatori pentru astfel de proiecte,” a declarat Ana-Maria Schweitzer, director executiv.

Centrul de Excelență Clinică HIV sau Centrul Româno-American pentru Copii a fost înființat pe 6 aprilie 2001, iar Fundația Baylor Marea Neagră a fost înființată legal în anul 2004. Fundația Baylor Marea Neagră face parte din rețeaua Texas Children’s Global Health, un parteneriat între Baylor College of Medicine si Texas Children’s Hospital, cu sediul în Houston, Texas. Mai multe informații despre serviciile și echipa multidisciplinară Baylor Marea Neagră găsiți aici.

Despre Fundația Baylor Marea Neagră puteți citi și acest articol:

„ABC-ul mișcării”, o inițiativă a Fundației Baylor pentru sănătatea adolescenților – Stirilemedia.ro

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Restricțiile de circulație ( >12 t) pe fondul Codului Roșu sunt valabile și astăzi

Autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 12...

Atenție, șoferi! Transport agabaritic pe ruta INT DNCB – Agigea!

Transportul este alcătuit din câte un camion cu masa totală...