Adăposturile antiatomice private, la mare căutare. Oamenii își construiesc buncăre nucleare de frica unui război

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Producătorii de adăposturi nucleare din Marea Britanie observă o creștere semnificativă a cererii în ultimul an, în special în ultimele șase luni, o tendință atribuită, evident, conflictelor din Ucraina și din Orientul Mijlociu.

În ultimii doi ani, cererea a crescut în mod real, în special în ultimul an„, a declarat Paul Thompson, proprietar al companiei UK Nuke Shelters. Firma sa primește acum patru-cinci solicitări de buncăre private în fiecare lună. „Am observat o creștere a cererilor cu 300 până la 400 la sută în ultimii câțiva ani„, a adăugat el pentru The Telegraph, subliniind că pregătirea pentru un dezastru nuclear este cel mai comun motiv pentru care oamenii doresc să instaleze astfel de adăposturi.

Interesul pentru adăposturi nucleare a mai existat în trecut, însă a scăzut după sfârșitul Războiului Rece și căderea Zidului Berlinului. Sectorul este acum din nou înfloritor, odată cu creșterea tensiunilor geopolitice între puterile nucleare.

Cu doar 258 de adăposturi, Marea Britanie este în urma unor țări occidentale precum Elveția, care are un total de 360.000 – suficiente pentru a găzdui întreaga populație.

Pe lângă pregătirea pentru un eventual conflict nuclear, schimbările climatice reprezintă un alt motiv pentru cererea de buncăre. „Am câțiva clienți care se tem de unele evenimente climatice – uragane, tornade, valuri de căldură – și doresc să instaleze adăposturi din acest motiv„, a spus Thompson. De asemenea, el a menționat că primește câteva telefoane pe lună de la oameni care caută sfaturi despre cum să-și construiască propriile adăposturi de siguranță.

În timp ce doar câteva companii oferă în prezent buncăre private, piața se extinde, iar unii profită de frica oamenilor de un cataclism nuclear. Matthew Wright, proprietarul Shire Pods, care produce „căsuțe stil hobbit” în principal pentru cazare de vacanță, și-a extins portofoliul și construiește acum buncăre subterane. „În ultimele șase luni, oamenii au început să ne contacteze cerându-ne să construim pentru ei buncăre”, a declarat Wright pentru The Telegraph.

Potrivit furnizorilor, costul buncărelor private poate varia între 10.000 și peste 100.000 de lire sterline, iar unele companii oferă opțiuni complet mobilate cu apă curentă și dușuri, bucătărie utilată și panouri solare.

Chiar dacă poate părea o investiție scumpă pentru o structură pe care speră să nu o folosească niciodată în realitate, unii clienți le găsesc și alte utilizări. Wright promovează chiar conceptul de buncăre „multifuncționale” pe site-ul său Shire Pods: „Buncărele noastre pot fi folosite pentru o varietate de scopuri: cameră de cinema de lux, bar, cameră de jocuri.” Thompson spune că mulți clienți se refugiază în buncăre în timpul valurilor de căldură, deoarece sub pământ este o temperatură constantă de 10-16 grade Celsius.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Pugiliștii Alexandru Buleu și Erson Huseim au câștigat Cupa României!

Au câștigat Cupa României Doi pugiliști de la CSM Constanța...

(Video) Vaslui: Tragedie pe DN 24. Trei persoane au decedat

Trei persoane au decedat în urma unui accident pe...