Americanii au făcut anunțul: Piloții ucraineni ar putea fi instruiți în România pe avioane F-16

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Olanda va împrumuta avioane F-16 României pentru instruire

Compania americană din domeniul apărării, Lockheed Martin, dorește să încheie un contract cu România pentru a deschide primul centru de instruire pentru zborul cu avioane F-16 în Europa, care ar putea eventual să instruiască piloți din Ucraina.

Centrul European de Instruire pentru Zborul cu F-16, așa cum este planificat, ar fi primul al companiei americane pe continent și în viitor ar putea fi extins pentru a instrui piloți din alte națiuni decât România, a declarat OJ Sanchez, vicepreședintele și directorul general al Lockheed’s integrated fighter group, pentru Defense News.

Românii „au nevoie să-și instruiască piloții și nu există un loc mai bun pentru a face asta, la fel și pentru cei care se ocupă de întreținerea avioanelor”, a spus el.

Lockheed a anunțat la sfârșitul lunii trecute că a semnat o scrisoare de intenție cu România și Olanda pentru a înființa Centrul European de Instruire pentru F-16. Sanchez a declarat că este încrezător că un contract cu România va fi semnat până la sfârșitul anului.

Ca parte a acestei înțelegeri, Olanda va împrumuta avioane F-16 României pentru instruire. Sanchez a declarat că numărul de avioane este încă în negociere ca parte a contractului mai mare.

România a încheiat, de asemenea, un acord cu Norvegia în noiembrie pentru a cumpăra 32 de avioane F-16 folosite, ceea ce ar permite României să-și extindă flota incipientă de F-16 și să retragă ultimele avioane de luptă MiG-21 din era sovietică.

La început, acest centru de instruire se va concentra pe instruirea piloților români să piloteze avioane F-16, a declarat Sanchez. Dar, în timp, Lockheed speră că mai multe națiuni ar putea începe să-și trimită acolo piloții – inclusiv Ucraina.

Ucraina a cerut în mod repetat națiunilor NATO avioane de luptă F-16 moderne pentru a consolida și moderniza forțele sale aeriene. Luna trecută, Olanda și Danemarca au anunțat planuri de a furniza Ucrainei primele sale avioane F-16, iar SUA va ajuta la instruirea piloților ucraineni pentru a le pilota.

Sanchez a refuzat să ofere detalii, cum ar fi câți piloți ar putea fi instruiți anual în acest centru de instruire, spunând că informația nu este pregătită să fie eliberată. El a declarat că este încă prea devreme să spună când ar putea începe centrul de instruire să instruiască primii piloți români, dar că Lockheed speră să se miște rapid după semnarea contractului.

Acesta ar fi primul centru de instruire pentru zborul cu F-16 pe care Lockheed Martin l-ar înființat în Europa, dar compania a lansat alte centre de instruire în alte părți. Centrul de instruire din România se va concentra în întregime pe F-16, dar Sanchez a lăsat deschisă posibilitatea de a începe centre suplimentare care ar putea instrui piloți să piloteze alte avioane, cum ar fi F-35.

foto: unsplash

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Procesul lui Vlad Pascu, reluat joi! Inculpatul a fost adus la sediul Judecătoriei Mangalia

sursa foto: Antena 3 Procesul a fost preluat de un...

Preşedintele USR Bucureşti, Vlad Voiculescu: „În 2023, în România nu a fost recepționat niciun kilometru de cale ferată modernizat”

sursa foto: g4media Preşedintele USR Bucureşti acuză actuala guvernare Preşedintele Uniunea...

Leverkusen, învinsă categoric în finala Europa League! Atalanta câştigă cu 3-0 şi duce trofeul în Italia

sursa foto: FC Barcelona Noticias Leverkusen a fost de nerecunoscut...

A început înregistrarea pentru UNTOLD Dubai 2025! Fanii pot cumpăra abonamente la prețuri speciale

Abonamente la prețuri speciale pentru UNTOLD Dubai A început înregistrarea...