Aproape 150 de oameni au donat sânge! Este nevoie de donatori de grupă A și B

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Se caută donatori de sânge!

În perioada 7 – 10 mai, 193 de persoane s-au prezentat la centru cu intenția de a dona sânge, dintre care 148 au donat.

Însă, de peste o lună solicitările spitalelor din județ pentru componente sanguine de grupă A sunt crescute, de aceea conducerea Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța roagă donatorii cu această grupă să vină la centru în număr cât mai mare.

În noaptea de vineri spre sâmbătă a fost noapte albă pentru CRTS Constanța. Au fost solicitate de catre SCJU Constanța concentrate trombocitare de grupă B pozitiv (sarcină, 32 săptămâni cu trombocitopenie, cu evoluție imprevizibilă).

„Am distribuit ce aveam disponibil în stoc dar a fost necesar să solicitam ajutorul altor centre. Răspunsul pozitiv a venit din partea Centrului de Transfuzii București care ne-a dat 5 unități de concentrate trombocitare.”, a transmis CRTS Constanța.

Starea pacientei a impus măsuri de urgență și ieri, 12 mai. Centrele de transfuzii din Constanța, București și Brăila, au făcut posibilă asigurarea, în cursul zilei, a încă 2 doze.

„Mulțumim Centrul de Transfuzie Sanguină București si Centrul de Transfuzie Sanguină Brăila, pentru susținere si Ambulanței Constanța care a adus produsele la Constanța.”, a adăugat conducerea CRTS Constanța.

Conducerea centrului de la Constanța face apel către medicii curanți din spitale să înțeleagă necesitatea și valoarea comunicării pro-active, la momentul potrivit, în beneficiul pacienților, cu specialiștii centrelor de transfuzie.

„Componentele sanguine sunt rezultatul unui proces complex, care începe cu dorința concretizată în fapte, a oamenilor sănătoși, de a dona sânge.

Rugăm donatorii de grupă B care au mai donat sânge în ultimul an să se prezinte la centru să doneze sânge!”, a adăugat sursa citată.

Programul de primire a donatorilor este, în fiecare zi, de luni până vineri, de la 7:30 – 13:30.

Sursă foto: facebook/CRTS Constanța

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Polițiștii caută o minoră de 14 ani, care a dispărut miercuri

Polițiștii au fost anunțați despre dispariția adolescentei miercuri, în...

(FOTO şi VIDEO) Pompierii din Tulcea au intervenit la o maşină care a luat foc!

Pompierii au reuşit să stingă flăcările, înainte ca acestea...

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că a expediat materialele necesare votării la secţiile din străinătate

Ministerul Afacerilor Externe a organizat 915 secţii de votare...