AUR cere Băncii Naționale a României să nu crească volumul împrumuturilor în anul electoral 2024

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a adresat luni, 5 februarie, guvernatorului Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, o scrisoare în cadrul căreia și-a exprimat îngrijorările cu privire la impactul pe care anul electoral 2024 îl va avea asupra situației economice a României.

Într-un comunicat de presă, prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, arată că anul în curs aduce după sine o serie de schimbări deseori copleșitoare pentru statul român, dat fiind faptul că vorbim de un an electoral.

În acest context, spune Lulea, există îngrijorări referitoare la presiunea pusă asupra sistemului monetar și a transmis că nu își dorește sub nicio formă ca această presiune să se accentueze.

Prim-vicepreședintele AUR a subliniat preocuparea față de volumul crescut al împrumuturilor asumate de către statul român, aparent cu scopul de a acoperi costurile birocrației, fără a genera investiții semnificative în dezvoltarea economică reală. O astfel de abordare ar putea conduce la presiuni inflaționiste și la diminuarea puterii de cumpărare a populației.

„Efectele negative ale acestei situații devin tot mai evidente, cu o scădere semnificativă a puterii de cumpărare a majorității populației. Într-un climat economic caracterizat de creșterea prețurilor, cetățenii resimt acum mai mult decât oricând dificultatea de a face față cheltuielilor de zi cu zi, punând presiuni suplimentare asupra nivelului de trai. Este crucial ca Banca Națională a României să acorde o atenție deosebită impactului inflației asupra păturilor sociale vulnerabile, cum sunt pensionarii. În contextul creșterii prețurilor, este esențial ca BNR să prioritizeze stabilitatea economică și bunăstarea cetățenilor”, a spus Marius Lulea în scrisoarea înaintată BNR.

Prim-vicepreședintele AUR a subliniat că partidul recunoaște „importanța crucială a Băncii Naționale a României în menținerea disciplinei financiare, stabilizarea nivelului prețurilor și asigurarea unui mediu de afaceri sănătos în țara noastră”.

„Într-un an electoral, suntem conștienți de provocările adiționale cu care se confruntă BNR, dar vă încurajăm să puneți interesele românilor și ale antreprenorilor în prim-planul deciziilor dumneavoastră, depășind considerațiile politice și electorale. Reiterăm încrederea noastră în capacitatea BNR de a gestiona aceste provocări cu responsabilitate și solicităm continuarea eforturilor pentru menținerea stabilității financiare în beneficiul întregii comunități economice din România”, i-a transmis Marius Dorin Lulea, prim-vicepreședintele AUR, Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

(Foto) Polițiștii locali i-au amendat pe comercianții ambulanți! Vindeau gogoși și porumb pe plajă sau faleză

Poliția Locală Constanța continuă lupta împotriva comerțului ambulant Polițiștii locali...

Atenție, șoferi! Sunt restricții de tonaj în 6 județe

Restricțiile au fost impuse din cauza Codului Roșu de...

Universitatea „Ovidius” din Constanța: Eveniment de promovare a transformării digitale în educație, prin CiTyINNOHub

Eveniment dedicat transformării digitale în educație Centrul European de Inovare...