Bilanț SCJU: Peste 2.800 de persoane au ajuns la spital în minivacanță. Aproape 860 sunt copii

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Aproape 480 de persoane au fost internate în spital

2.841 persoane (1.988 adulți și 853 copii) au beneficiat de servicii medicale de urgenţă, începând de miercuri, 01.05.2024 şi până astăzi, 07.05.2024, ora 08.00, anunță reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

„În urma triajului, cele mai multe urgenţe, 2.334, au fost repartizate pe codul verde (pacienţi cu funcţii vitale stabile dar care necesită investigații și posibil internare). Alţi 213 pacienţi au fost încadraţi pe codul galben, iar pe codul roțu (camera de resuscitare) au fost preluaţi 53 de pacienți.”, a declarat Crina Kibedi, purtător de cuvânt SCJU Constanța.

De 1 Mai, UPU SMURD Constanţa a înregistrat 476 prezentări, iar în prima zi de Paşte, au avut nevoie de servicii medicale de urgenţă alte 412 persoane.

„Întreg personalul SCJU Constanţa a depus eforturi permanente pentru ca toţi pacienţii să fie preluaţi, evaluaţi şi trataţi în cel mai eficient mod.”, a adăugat Crina Kibedi.

Dintre cele 2.841 de persoane preluate de Unitate Primiri Urgenţe în aceste zile de sărbătoare, 478 au necesitat internare pentru îngrijiri de specialitate continue şi investigaţii medicale suplimentare. Astfel, dintre secţiile cu cele mai multe internări, menţionăm: Pediatria – 82 de cazuri noi, Cardiologia – 48 pacienţi, Gastroenterologia – 30 de pacienţi, Neurologia – 33 pacienţi, Obstetrică Ginecologie 1 si 2 – 67 paciente.

„Totodată, vă reamintim că începând de astăzi a fost reluat programul Ambulatoriului de Specialitate dar şi cel al Biroului de internări.”, a subliniat purtătorul de cuvânt al SCJU Constanța.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Polițiștii caută o minoră de 14 ani, care a dispărut miercuri

Polițiștii au fost anunțați despre dispariția adolescentei miercuri, în...

(FOTO şi VIDEO) Pompierii din Tulcea au intervenit la o maşină care a luat foc!

Pompierii au reuşit să stingă flăcările, înainte ca acestea...

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că a expediat materialele necesare votării la secţiile din străinătate

Ministerul Afacerilor Externe a organizat 915 secţii de votare...