Ce spune ANPC despre vânzătorii ambulanți de pe plajă? „Nu cumpărați produse alimentare din locuri neautorizate”

Date:

Ovidius Clinical Hospital

ANPC: „Riscați să achiziționați un produs neconform sau chiar nesigur care poate să vă afecteze sănătatea

A venit vara, iar odată cu ea au apărut pe plajă și vânzătorii ambulanți, o prezență care de cele mai multe ori stârnește nemulțumirea turiștilor. Acești „comercianți de ocazie”, încărcați cu diverse produse, de la înghețată și băuturi răcoritoare la pălării și suveniruri, încearcă să atragă atenția vizitatorilor în căutarea unei afaceri rapide. Mulți dintre acești vânzători nu au acces la facilități de igienă adecvate, ceea ce ridică întrebări legate de siguranța alimentelor și produselor oferite. Un semnal de alarmă a tras și Paul Anghel, directorul general al ANPC pe pagina sa de Facebook.

„Nu cumpărați produse alimentare din locuri neautorizate, întrucât comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare și nu vă poate elibera bonul cu care să justificați tranzacția comercială și, astfel, riscați să achiziționați un produs neconform sau chiar nesigur care poate să vă afecteze sănătatea;

Articolul 5 ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 19 din 22 februarie 2006 – Utilizatorii de plajă au următoarele obligații: j) să nu permită desfășurarea activităților de comerț ambulant pe plajă!!!!

Verificați în mod direct caracteristicile produsului (miros, culoare, aspect etc.) având în vedere că temperaturile ridicate favorizează procesul de alterare a produselor alimentare și refuzați produsele care prezintă caracteristici de produs alterat.”, a scris acesta pe pagina de Facebook.

Sursă foto: facebook/Paul Anghel

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

(Video) Cetățenii români nu vor mai avea nevoie de viză pentru a călători în Statele Unite ale Americii

Mihai Constantin: „Cred că este o șansă foarte importantă...

Restricțiile de circulație ( >12 t) pe fondul Codului Roșu sunt valabile și astăzi

Autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 12...