Constănțenii se pot vaccina antigripal și în farmacie. Imunizarea reprezintă una dintre cele mai eficiente modalități de prevenire a răspândirii gripei

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Farmaciile Help Net oferă serviciul de vaccinare antigripală în 47 de unități din țară

Farmaciile Help Net organizează activități de vaccinare împotriva gripei sezoniere în 47 de unități din țară, rețeaua de farmacii dispunând de stocuri suficiente de vaccin antigripal. Autoritățile de sănătate din România au declarat stare de alertă epidemiologică din cauza gripei. Persoanele care doresc să se imunizeze împotriva virusului gripal au posibilitatea să se o facă într-un mod accesibil și sigur în farmaciile Help Net.

Județele în care farmaciile Help Net oferă serviciul de vaccinare sunt:

 • Municipiul București (7 farmacii);
 • Argeș (3 farmacii în Pitești);
 • Bihor (1 farmacie în Oradea);
 • Brăila (2 farmacii în orașul Brăila, 1 în satul Vărsătura);
 • Brașov (2 farmacii în orașul Brașov și 2 în localitățile Hărman, respectiv Ghimbav);
 • Constanța (10 farmacii în orașul Constanța și câte una în localitățile Năvodari, Techirghiol și Palazu Mare);
 • Dolj (1 farmacie în Craiova);
 • Galați (3 farmacii în orașul Galați);
 • Gorj (1 farmacie în Târgu-Jiu);
 • Hunedoara (2 farmacii în Deva);
 • Iași (5 farmacii în orașul Iași);
 • Ilfov (1 farmacie în Otopeni);
 • Timiș (2 farmacii în Timișoara, una în Giroc).

Adresele farmaciilor Help Net în care se realizează vaccinarea antigripală sunt disponibile la: https://www.helpnet.ro/centre-de-vaccinare-antigripala.

Un pacient care dorește să fie vaccinat în farmacie are nevoie de o prescripție medicală în baza căreia va putea achiziționa vaccinul. Vaccinul achiziționat i se va administra de către un farmacist cu pregatirea medicală necesară. Costul serviciului de vaccinare în farmacie este de 10 lei.

Cele 47 de farmacii Help Net incluse în acest program sunt prevăzute cu spații dedicate activității de vaccinare, care asigură siguranța și confidențialitatea procesului.

Imunizarea, una dintre cele mai eficiente modalități de prevenire a răspândirii gripei

Vaccinarea antigripală reprezintă una dintre cele mai eficiente modalități de prevenire a răspândirii gripei și de protejare a sănătății individuale și colective. În fiecare an, gripa poate avea consecințe serioase asupra sănătății populației, iar vaccinarea este un instrument esențial pentru reducerea îmbolnăvirilor, a severității bolii și a riscului de complicații.

Beneficiile vaccinării antigripale:

 1. Protejarea sănătății individuale: Vaccinarea antigripală este un mijloc sigur și eficient de a preveni îmbolnăvirea de gripă. Prin stimularea sistemului imunitar, vaccinul ajută organismul să recunoască și să combată virusurile gripale, reducând astfel riscul de a dezvolta forme severe ale bolii.
 2. Reducerea transmiterii virusului: Vaccinarea contribuie la diminuarea răspândirii gripei în comunitate. Prin imunizarea unui număr cât mai mare de persoane, se creează o barieră colectivă care împiedică virusul să se propage rapid și să afecteze un număr mare de oameni.
 3. Protecția grupurilor vulnerabile: Persoanele cu sistem imunitar slăbit, copiii mici, vârstnicii și cei cu afecțiuni medicale preexistente sunt mai susceptibili să dezvolte complicații grave în urma unei infecții cu virus gripal. Vaccinarea antigripală oferă un scut protector acestor grupuri vulnerabile, reducând riscul de complicații și sprijinind starea lor de sănătate.
 4. Economisirea resurselor medicale: Prevenirea bolii prin vaccinare contribuie la scăderea numărului de cazuri de gripă și, implicit, la reducerea presiunii asupra sistemelor de sănătate. Mai puține cazuri severe necesită mai puține resurse medicale, eliberând astfel capacitatea sistemului de sănătate pentru alte nevoi medicale urgente.
 5. Contribuția la controlul pandemiilor: Vaccinarea antigripală joacă un rol important în strategiile de control al pandemiilor. Prin prevenirea extinderii gripei, se reduce riscul suprapunerii cu alte amenințări virale, contribuind la menținerea unui sistem de sănătate rezilient în fața unor provocări multiple.
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Universitatea „Ovidius” din Constanța a acordat prima diplomă „Doctor Europaeus” Luminiței Steriu, doctor în filologie franceză

Institutul Studiilor Doctorale (ISD) din cadrul Universității „Ovidius” din...

(Video) 16 cetăţeni străini, depistați ascunși într-un camion cu fructe, la P.T.F. Nădlac II

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere...

Târg de Mărțișoare la Muzeul de Artă Populară. Micile obiecte sunt lucrate manual

În perioada 26 februarie – 1 martie, Muzeul de...