Corina Martin: „Litoralul este o destinație meteo dependentă, de aceea evenimentele mari și cu tradiție trebuie păstrate”

Date:

Ovidius Clinical Hospital

„Litoralul, meteo dependent”

Peste 70.000 de turiști români și străini s-au aflat în hotelurile și apartamentele de vacanță de pe litoralul românesc, în perioada 25 aprilie – 06 mai 2024, în primul interval oficial de Deschidere Sezon Litoral 2024, cel puțin asta susține Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR).

Au fost și două zile în care vremea nu a fost favorabilă, iar potrivit operatorilor din turism, acesta a fost și motivul pentru care pe litoral au venit mai puțin turiști. Însă, numărul lor a crescut imediat ce vremea s-a îmbunătățit.

De un succes mai mare s-au bucurat organizatorii celor două festivaluri: SUNWAVES și „Festivalul du Bonheur”

„Din fericire, „Evenimentul bate vremea”, în sensul că majoritatea tinerilor și a celor care aveau deja bilete și planuri la Festivalul de muzică electronică SUNWAVES, la petrecerile din Cluburile de noapte din Mamaia sau la Festivalul gastronomic „Festivalul du Bonheur”, au venit către mare, independent de starea vremii. Litoralul este, în orice țară, o destinație meteo dependentă, de aceea evenimentele mari și cu tradiție trebuie păstrate și atrase către litoral, pentru a elimina condiția de afectare meteorologică.”, a declarat Corina Martin, secretar general Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR).

Mamaia și Mamaia Nord, Vama Veche și Costinești sunt cele destinațiile cu care, și de această data, s-a deschis sezonul, acestea fiind, de fapt, preferatele turiștilor în minivacanța de 1 Mai și Paște.

„Vama Veche a avut cel mai mare grad de pcupare din totalul locurilor de cazare, de peste 90%, iar Mamaia a atras cel mai mare număr de turiști, ca în fiecare an, datorită celei mai mari capacitați de locuri de cazare, din totalul stațiunilor.”, a adăugat Corina Martin, secretar general Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR).

Festivalul SUNWAVES a atins 90% turiști străini, din totalul participanților, cu peste 35.000 participanți ca trafic per total/perioadă.

„Încă odată, se dovedește că un eveniment internațional solid organizat și promovat atrage atentia vest europenilor cu mult mai mult decât ar putea să o facă hotelurile, restaurantele, destinația în sine și reprezintă un adevărat catalizator de atenție și de atractivitate, pentru un segment important de turiști și fani ai acestui gen de muzică.”, a mai spus Corina Martin.

FESTIVAL DU BONHEUR a incheiat primul eveniment al sezonului cu un bilanț în creștere, conform organizatorilor, chiar dacă nu una foarte mare.

Concertele organizate în Mamaia și în Constanța, deschiderea programului la Telegondola Mamaia și alte evenimente în restaurante și în hoteluri  au atras, de asemenea, imaginea unei destinații care s-a pregătit pentru primii săi turiști oficiali.

„Vremea frumoasă înregistrată în al doilea interval, cel orientat în jurul sărbătorii Pascale ortodoxe a atras la mare chiar mai mulți turiști decât înregistram de Paște, în oricare alt an, și pe acest interval a crescut numărul turiștilor familiști sau familiști cu copii, care au ales să ia „Lumina de la malul mării”.

Apropierea intervalului 01- 02 mai de Sărbatoarea de Paște a permis românilor să își aleagă, din mai multe opțiuni, o perioadă anume, potrivită pentru prima lor escapadă la mare și a repartizat diferit numărul turiștilor, pe un interval mai lung, de 5-6 nopți de cazare, în total, și nu de doar 2-3 nopți, cum s-ar fi întâmplat în mod tradițonal”, a subliniat Corina Martin.

Ca noutate, Corina Martin susține că a fost înregistrat un număr „încurajator de mare de turiști străini și mai ales americani”, care au venit independent către Constanța. Aceștia au venit inițial la București, însă au solicitat croaziere pe mare, tururi de vizitare a orașului Constanța și Dobrogea.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Atenție, șoferi! Transport agabaritic între Agigea și Slătioara

Transport agabaritic Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează...

O tânără de 19 ani este căutată de familie și autorități. Dacă ați văzut-o anunțați poliția!

Andreea este căutată de familie. A plecat voluntar de...

Important pentru părinți! Începe etapa de reînscrieri

Începe etapa de reînscrieri la grădinițe și creșe Începând de...