Doliu în lumea muzicii grecești. Legenda muzicii laiko, Vasilis Karras, a încetat din viață la vârsta de 70 de ani. Ionuț Galani: „Îi mulțumesc Lui Dumnezeu pentru șansa de a cunoaște un asemenea colos!”

Date:

Ovidius Clinical Hospital
Vasilis Karas și Ionuț Galani

O veste tristă pentru lumea muzicii grecești și internaționale. Renumitul cântăreț grec de muzică laiko, Vasilis Karras, cunoscut pentru vocea sa inconfundabilă, a încetat din viață duminică, după o lungă luptă cu cancerul, potrivit postului public de televiziune din Grecia, ERT. Artistul avea 70 de ani.

Vasilis Karras, pe numele său adevărat de familie Kesoglidis, s-a născut pe 12 noiembrie 1953 în Kokkinochori  Kavala. La vârsta de 10 de ani s-a mutat cu familia sa în Salonic. În 1969, la vârsta de 16 ani, a avut prima sa apariție muzicală la clubul de noapte „Refugiatul“ în Evosmos Salonic.

În paralel lucra ca mecanic auto, a doua sa mare iubire după cântec.

Vasilis Karras a câștigat numele de „Lord al Dragostei nebune“ ca urmare a impresionantelor sale cântece de dragoste, cu toate stadiile ei, care ating inimilor fanilor săi, încununând astfel cariera sa cu un frumos palmares de peste 40 de albume în discografie.

În 1980 a lansat primul său album, „Alismonites Ores”, care l-a propulsat pe drumul lung către faimă și recunoaștere, cu multe discuri de aur și de platină. Cel mai bine vândut album al său a fost „M’echis kani aliti” (1997), vândut în 180.000 de exemplare.

De-a lungul carierei sale care a durat decenii, Vasilis Karras a colaborat cu unele dintre cele mai mari nume din muzica laiko și a cântat în cluburi de noapte din Atena și Salonic.

De asemenea, a călătorit în întreaga lume, pentru a concerta în orașe cu mari comunități grecești.

În 2018, Vasilis Karas a concertat la București, la Sala Palatului, alături de o formație compusă din 20 de instrumentiști și cântăreți. Printre piesele interpretate s-au numărat și cele mai cunoscute cântece ale sale, „As’tin na leei” și „Lege oti thes”.

Ionuţ Galani, cel mai bun interpret de muzică grecească din România, a cântat în deschiderea concertului lui Karras de la București.

Galani a scris pe pagina sa de Facebook un mesaj emoționant :

„O veste tristă….

Drum lin către stele Vasilis Karras, om și artist minunat…

Îi mulțumesc Lui Dumnezeu pentru șansa de a cunoaște un asemenea colos!

Mulțumim pentru tot ce ai lăsat în urma ta….omenie, muzica, sensibilitate!

Ramai mereu in sufletul meu om bun!

Kalo paradiso….”

foto: Instagram, Facebook – Ionut Galani Official

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Mamaia, centrul distracției de 1 Iunie: Evenimente pentru întreaga familie

Distracție pe litoral de 1 Iunie Stațiunea Mamaia este pregătită...