(Foto) Brașov: Detalii șocante în cazul băiatului ținut într-o cușcă și obligat să muncească la o stână

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Detalii șocante

Detalii șocante în cazul băiatului ținut într-o cușcă, bătut și obligat să muncească la o stână. Ferma aparține viceprimarului comunei Ungra din județul Brașov. Aceasta a fost reținut de procurorii DIICOT.

Ba mai mult, potrivit anchetatorilor, părinții băiatului ar fi incasat bani de la cei pentru care copilul lucra. Se vehiculează că aceștia ar fi fost plătiți lunar cu sume cuprinse între 300 și 1.000 de lei. Calvarul minorului a început când băiatul avea 10 ani.

Persoane cercetate pentru trafic de minori și rele tratamente aplicate minorului

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, la data de 3 aprilie 2024, de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov, a fost dispusă reținerea unei persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori, în formă continuată.

Din actele de urmărire penală  efectuate a rezultat că persoana cercetată, în diferite perioade din anii 2022 și 2023, în baza aceleiași rezoluții infracționale, ar fi primit și adăpostit o persoană vătămată minoră (de 12 ani), într-o așezare păstorească (stână) amplasată într-o comună, din județul Brașov, în scopul exploatării acesteia, prin supunerea la executarea unei munci și la îndeplinirea de servicii pentru care victima minoră, din cauza vârstei fragede, nu putea exprima un consimțământ liber.

Sursă foto: D.I.I.C.O.T. / IPJ Brașov

Părinții băiatului primeau bani

Acesta ar fi abuzat de autoritate conferită de funcția publică deținută, în cadrul comunității rurale și totodată ar fi profitat de starea de vădită vulnerabilitate a victimei minore (provenită dintr-o familie cu mai mulți copii minori, cu o situație materială precară, la limita sărăciei și cu un nivel de instrucție extrem de scăzut) oferind și dând bani părinților victimei, în schimbul consimțământului acestora ca minorul să fie transferat la respectiva așezare păstorească.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, inițial, victima minoră (școlarizată la acel moment) ar fi prestat diverse munci, la grajduri, după orele de curs, în intervalul orar 12.00 – 23.00-00.00, ulterior abandonând școala și rămânând permanent la stână, unde ar fi continuat să fie supusă la munci grele, neremunerate și adăpostită într-un spațiu impropriu, fără minime condiții de igienă.

Pentru munca depusă, persoanei vătămate minore i-ar fi fost oferite diferite cantități de tutun pentru a-și confecționa țigări și o masă pe zi.

În cursul zilei de ieri, procurorii D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Brașov au formulat propunere de arestare preventivă a bărbatului.

La data de 3 aprilie 2024,  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov a dispus măsura controlului judiciar, față de încheierea instanței, procurorii formulând contestație.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

ÎPS Teodosie a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție

ÎPS Teodosie a fost trimis în judecată pentru fapte...

(Video) Incendiu în Piața Unirii din Constanța

Incendiu în Piața Unirii din Constanța Militarii din cadrul...

Plăcintă dobrogeană, al unsprezecelea produs românesc recunoscut și înregistrat la nivel european

Plăcintă dobrogeană, o rețetă românească de tradiție recunoscută la...

România, pe locul 89 în clasamentul celor mai atrăgătoare țări pentru muncitorii străini

Candidații din țări precum Pakistan, Italia și Elveția ar...