(Foto) Expoziție inedită! Vizitatorii vor putea admira costumele populare din Muscel, Argeș

Date:

Ovidius Clinical Hospital

La Muzeul de Artă Populară Constanța este deschisă, în perioada 16 mai – 30 iunie, expoziția „Costumul popular din Argeș și Muscel”, organizată cu piese din patrimoniul Muzeului Viticulturii și Pomiculturii Golești, județul Argeș.

Expoziția reunește piese vestimentare de sărbătoare specifice portului din Muscel, Argeș, din zona de șes a județului Argeș, de pe Valea Topologului, dar și piese specifice costumelor de bărbat și de femeie ungurenești din zona Corbi. O notă aparte este dată de portul popular de mire și de mireasă.

La loc de cinste se află costumul popular femeiesc din Muscel, apreciat în mod deosebit de Regina Maria a României, care l-a adoptat ca ținută de ceremonie, exemplul său fiind preluat și de celelalte doamne de la Curtea Regală. Acesta se caracterizează prin opulența decorului, la realizarea căruia s-a folosit mătase și fir metalic argintiu sau auriu, din „aur”.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 16 mai, de la ora 16.00, la sediul Muzeului de Artă Populară Constanța.

Expoziția „Costumul popular din Argeș și Muscel” face parte dintr-un proiect cultural mai amplu, ce are la bază schimbul instituțional între muzeul constănțean și cel argeșean. În cadrul acestui proiect, Muzeul de Artă Populară Constanța a deschis pe 10 mai, la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, expoziția temporară „Dobrogea – multiculturalitate etnică”.

Sursă foto: facebook/Muzeul de Artă Populară Constanța

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că a expediat materialele necesare votării la secţiile din străinătate

Ministerul Afacerilor Externe a organizat 915 secţii de votare...

Procesul lui Vlad Pascu, reluat joi! Inculpatul a fost adus la sediul Judecătoriei Mangalia

sursa foto: Antena 3 Procesul a fost preluat de un...

Preşedintele USR Bucureşti, Vlad Voiculescu: „În 2023, în România nu a fost recepționat niciun kilometru de cale ferată modernizat”

sursa foto: g4media Preşedintele USR Bucureşti acuză actuala guvernare Preşedintele Uniunea...

Leverkusen, învinsă categoric în finala Europa League! Atalanta câştigă cu 3-0 şi duce trofeul în Italia

sursa foto: FC Barcelona Noticias Leverkusen a fost de nerecunoscut...