(Foto) Noul an de instrucție în Forțele Navale Române a fost deschis. „Ne vom îndeplini angajamentele asumate față de NATO și UE prin preluarea comenzii grupării navale permanente NATO de luptă contra minelor nr. 2”

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Forțele Navale Române au marcat luni, 15 ianuarie, în garnizoanele București, Constanța, Brăila, Mangalia, Tulcea, Galați și Babadag, deschiderea noului an de instrucție, atât în cadrul unităților și porturilor militare, cât și la instituțiile militare de învățământ și formare profesională. 

În cadrul ceremoniilor militare, s-a dat citire mesajului șefului Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait, transmis cu prilejul deschiderii anului de instrucție, prin intermediul căruia a fost prezentat un bilanț al activităților desfășurate în anul precedent, precum obiectivele stabilite pentru anul în curs. De asemenea, viceamiralul Mihai Panait și-a exprimat aprecierea pentru efortul susținut și profesionalismul de care personalul din Forțele Navale Române a dat dovadă permanent în îndeplinirea sarcinilor și misiunilor încredințate.

Pentru noul an de instrucție, printre principalele obiective ale Forțelor Navale Române se numără următoarele: asigurarea capacității și reacției de acțiune ridicate, participarea la exercițiile și operațiile multinaționale desfășurate sub egidele NATO și UE, consolidarea nivelului de interoperabilitate alături de Aliați și parteneri, contribuția permanentă la asigurarea securității în zona de responsabilitate, derularea programelor de înzestrare pentru dotarea cu tehnică și echipamente moderne și interoperabile, revitalizarea tehnicii și echipamentelor militare existente pentru a răspunde cerințelor operaționale actuale, precum și continuarea modernizării platformelor de învățământ liceal, postliceal, universitar și de formare continuă din Forțele Navale Române.   

„Anul de instrucție 2024, prin obiectivele aprobate și asumate, trebuie să reprezinte anul în care, pe fondul bugetului aprobat, procesul de instruire să fie optimizat, prin folosirea judicioasă a componentelor de instruire virtuală, tehnică și tactică.

Ne vom îndeplini angajamentele asumate față de NATO și UE prin preluarea comenzii grupării navale permanente NATO de luptă contra minelor nr. 2 (SNMCMG-2), în semestrul al doilea al anului, și prin participarea la operațiile SEA GUARDIAN și EUNAVFOR MED IRINI în Marea Mediterană. De asemenea, vom participa la exerciții multinaționale și vom executa activități naționale specifice de instrucție, operații de luptă contra minelor și trageri cu toate categoriile de armament, în cadrul unor activități de instruire complexe, de tip întrunit și interinstituțional.

Am convingerea că, prin organizare, seriozitate și muncă susținută, ne vom îndeplini sarcinile și obiectivele și vom contribui la menținerea standardelor de performanță.”, a transmis șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait, în mesajul său adresat cu ocazia deschiderii anului de instrucție.

Sursă foto: Forțele Navale Române

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Un porumbel de concurs pierdut își caută stăpânul

Porumbelul voiajor a fost găsit de o localnică din...

(Video) Cetățenii români nu vor mai avea nevoie de viză pentru a călători în Statele Unite ale Americii

Mihai Constantin: „Cred că este o șansă foarte importantă...