Franța reduce la jumătate numărul de spectatori pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Care este motivul

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Guvernul francez a decis să reducă semnificativ numărul de spectatori pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, ajustându-l de la 600.000 la 326.000, ca răspuns la provocările legate de securitatea acestui eveniment de amploare, unic în istorie, care va avea loc pe fluviul Sena, conform informațiilor furnizate de AFP.

Planificată să aibă loc pe 26 iulie, ceremonia de deschidere va marca prima dată când o astfel de manifestare este organizată în afara unui stadion. Acest aspect aduce noi provocări de securitate pentru ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, într-un context internațional tensionat, cu o amenințare teroristă persistentă asupra Franței.

Gerald Darmanin a explicat că, deși nu există până în prezent o amenințare specifică legată de Jocurile Olimpice, amenințarea generală la adresa Franței este reală. În acest sens, limitarea numărului de spectatori a fost subiect de negocieri între autorități și organizatorii Jocurilor Olimpice din Paris.

Numărul total de 326.000 de persoane va putea urmări ceremonia de pe platformele inferioare (104.000 de locuri cu plată) și de pe platformele superioare (222.000 de locuri gratuite). De asemenea, aproximativ 200.000 de persoane vor putea asista la eveniment din clădirile cu vedere la Sena.

Decizia de a reduce numărul de spectatori este departe de propunerea inițială a ministrului în octombrie 2022, care sugera 600.000 de persoane, și chiar și mai departe de estimarea Primăriei Parisului din urmă cu doi ani, care se ridica la două milioane de spectatori, conform unei surse apropiate negocierilor.

Contextul internațional, marcat de evenimente precum invazia rusă din Ucraina și conflictul declanșat de un atac fără precedent al organizației Hamas în Israel în octombrie 2023, alături de nivelul ridicat de amenințare teroristă resimțit în Franța, au militat pentru o reducere a numărului de spectatori.

Atacurile teroriste din trecut, precum cel din octombrie 2023, când un profesor a fost ucis în Arras, sau atacul cu cuțitul de lângă Turnul Eiffel în decembrie 2023, care a dus la moartea unui turist germano-filipinez, au alimentat îngrijorările și au determinat mai mulți lideri politici să solicite reducerea semnificativă a numărului de spectatori.

Pentru a asigura securitatea evenimentului, guvernul francez va mobiliza resurse substanțiale. Aproximativ 45.000 de membri ai forțelor de securitate internă din regiunea Ile-de-France vor fi angrenați, iar pentru prima dată, unitățile de elită ale poliției și jandarmeriei vor colabora împreună.

Toți cei care vor participa la Jocurile Olimpice de la Paris vor fi supuși unei evaluări de către serviciile de securitate, iar se vor efectua aproximativ un milion de anchete de securitate în acest scop. De asemenea, se estimează că vor fi mobilizați între 18.000 și 24.000 de agenți de securitate privată, pentru a asigura un mediu sigur în timpul desfășurării evenimentului.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Pugiliștii Alexandru Buleu și Erson Huseim au câștigat Cupa României!

Au câștigat Cupa României Doi pugiliști de la CSM Constanța...

(Video) Vaslui: Tragedie pe DN 24. Trei persoane au decedat

Trei persoane au decedat în urma unui accident pe...