(Galerie Foto) Ce au transmis activiștii Greenpeace după protestul de la sediul Autorității Competente pentru Reglementarea Operațiunilor Petroliere Offshore: „Autoritățile ignoră pericolele Neptun Deep”

Date:

„Nereguli grave care pot duce la dezastre ecologice nu pot fi tolerate”

Activiștii Greenpeace protestează la sediul Autorității Competente pentru Reglementarea Operațiunilor Petroliere Offshore (ACROPO) pentru a cere instituției să respecte dreptul românilor la un mediu sănătos și să prevină pericolele proiectului Neptun Deep. Faţada clădirii a fost acoperită de un banner care cere autorității să nu aprobe distrugerea Mării Negre, în timp ce pe gardul din jur au fost afișate pancarte care fac apel la oprirea proiectului Neptun Deep și protejarea Mării Negre.

Greenpeace România invocă starea precară a platformelor existente în Marea Neagră, operate de OMV Petrom, în cazul cărora ACROPO refuză să intervină corespunzător de aproape un an. Organizația de mediu solicită autorității să acționeze independent și să protejeze interesele cetățenilor, așa cum prevede legea.

„Această autoritate nu reușește să apere interesele românilor. Nereguli grave care pot duce la dezastre ecologice nu pot fi tolerate într-un stat care ar trebui să protejeze dreptul oamenilor la un mediu curat și sănătos. Nu putem avea încredere că eliberarea de noi avize pentru viitoare proiecte, precum Neptun Deep, se realizează într-un mod competent și transparent. De aceea am venit în această zi simbolică, de Ziua Internațională a Mării Negre, pentru a cere respectarea legii și grijă față de mediul care ne susține viața”, a declarat Alin Tănase, coordonator de campanii la Greenpeace România.

Greenpeace România a inițiat demersuri legale și administrative prin care a solicitat verificarea situației raportate și luarea măsurilor ce se impun de către autoritățile competente (Ministerul Mediului, ACROPO). De asemenea, Greenpeace România a sesizat și Comisia Europeană în legătură cu deficiențele de supraveghere ale ACROPO, în special în efectuarea de inspecții la timp și eficiente, conform cerințelor Directivei europene privind siguranţa operaţiunilor petroliere offshore. 

„Marea Neagră are nevoie de noi! În timp ce anumite companii neglijente prețuiesc mai mult profitul decât sănătatea oamenilor și a planetei, autoritățile care ar trebuii să le reglementeze închid ochii la platforme ruginite și la riscurile iminente asupra siguranței muncii și a mediului. Nu pot rămâne indiferentă și pasivă.” a declarat Diana Herdean, activistă de mediu prezentă la protest.

Sursă foto: Greenpeace

Citește și:

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului, instituției care a transmis informarea ori persoanelor (fizice/juridice) care au contribuit la realizarea lui, prin acordarea de informații, declarații, documente justificative etc.

Din acest motiv, publicația Stirilemedia.ro nu își asumă răspunderea pentru informațiile și detaliile publicate de autori, cu atât mai mult a celor ce au mențiunea DIN SURSE. Acestea reprezintă informații furnizate de terțe persoane, incluisv sub protecția anonimatului (la solicitarea lor).

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice și conține informații care nu sunt denaturate, cu excepția articolelor de tip pamflet în care se face această precizare. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa) este interzisă. Atenție! La articolele DIN SURSE, pentru exploatarea conținutului este obligatorie citarea sursei de 3 ori pe parcursul scrierii, cu link către publicația ȘtirileMedia.

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false, motiv pentru care vă încurajăm să comentați folosind un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Abonează-te

Cele mai citite

Articole similare

Cea de-a treia ediție a evenimentului „Exchange Days”, la Universitatea „Ovidius” din Constanța

Evenimentul a inclus o serie de mese rotunde Universitatea „Ovidius”...

Programul Național „Masă sănătoasă” a fost lansat în consultare publică

Elevii vor primi zilnic o masă caldă Ministerul Educației a...

Colectați responsabil deșeurile voluminoase! Unde sunt amplasate containerele speciale

Deșeurile voluminoase trebuie depozitate în bena verde Săptămâna aceasta, containerele...