GALERIE FOTO – Proteste AUR în toată țara împotriva comasării alegerilor. „A murit democrația în România datorită mafiei, ciumei roșii și ciumei galbene, PSD și PNL”. Jandarmii au împrejmuit sediile PSD cu garduri pentru ca protestatarii să nu se apropie de clădiri

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Membri și simpatizanți ai partidului Alianța pentru Unirea României (AUR) au organizat miercuri seară o serie de proteste în mai multe orașe din țară, exprimându-și nemulțumirea față de intenția coaliției de guvernare de a comasa alegerile locale cu cele europarlamentare în acest an. Protestele au fost marcate de îngrijorarea cu privire la impactul pe care această decizie ar putea să-l aibă asupra procesului democratic și asupra participării cetățenilor la vot.

Târgu Mureș

La Târgu Mureș aproximativ 150 de persoane au protestat în fața Prefecturii, precum și la sediile organizațiilor județene ale Partidului Social Democrat și Partidului Național Liberal, susținând că decizia comasării alegerilor ar fi antidemocratică și anticonstituțională. „Protestăm pentru democrație și pentru apărarea principiilor democrației, printre care cel mai important îl reprezintă alegerile libere și transparente. (…) Din păcate, astăzi, asistăm la o tentativă de șubrezire a democrației în România prin comasarea alegerilor, care produce, practic, schimbarea regulilor (…). Este o practică disperată a celor de la PSD și PNL, care se regăsesc în postura de a pierde controlul și puterea după 34 de ani de guvernare în care ei au predominat”, a declarat liderul AUR Mureș, Răzvan Biro.

Satu Mare

La Satu Mare, circa 50 de membri și simpatizanți ai AUR au depus lumânări la sediile PNL și PSD. Protestatarii s-au adunat în fața sediului AUR, de unde au pornit cu pancarte spre sediul PNL și cel al PSD. Aici, membrii AUR au ținut un moment de reculegere „în memoria omorârii democrației” și au cântat Imnul României. „Nu se poate înainte de alegeri să schimbe jocurile politice. Nu se mai poate să acceptăm să fim conduși de această clică PSD-PNL”, a spus coordonatorul AUR Satu Mare, Viorel Pop.

Sibiu

În Sibiu, senatorul Adrian Cătană a declarat că este posibil să urmeze și alte proteste. „Suntem în jur de o sută. Cel mai probabil că vor urma (alte proteste – n.r.); să știți că noi nu ne vom opri cu acest protest, chiar dacă unii au impresia că noi ne vom da bătuți. Vom lupta în continuare pentru drepturile și libertățile noastre cetățenești”, a spus Cătană.

Bistrița

Peste 50 de protestatari purtând geci și steaguri cu însemnele partidului au adus o cruce pe care era scris „Democrația”, pe care au sprijinit-o de sediul PSD și au aprins candele. La îndemnul senatorului Ovidiu Florean, trecut recent la AUR, după ce anterior a fost membru PNL și ulterior al partidului Forța Dreptei, a fost ținut un moment de reculegere. „A murit democrația în România datorită mafiei, ciumei roșii și ciumei galbene, PSD și PNL. (…) Au 70% în Parlament, fac ce vor ei. Au încălcat decizia Curții Constituționale din 2012 și au încălcat și recomandările Comisiei de la Veneția. Și au încălcat o regulă divină, care spune că n-ai voie să schimbi rânduiala. Asta nu înțeleg ei: cine schimbă rânduiala o să aibă numai de pierdut”, a spus Florean.

Botoșani

La Botoșani, zeci de membri ai AUR au pichetat sediul PSD, scandând lozinci anti-PSD și anti-PNL, precum „PSD și PNL, aceeași mizerie” sau „Vot comasat, liber la furat”. „Nu au fost incidente. Nimeni nu a încercat să forțeze intrarea în sediul PSD sau să producă distrugeri sediului PSD”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.

De cealaltă parte, social-democrații au afișat în geamurile de la sediul din centrul municipiului Botoșani afișe cu conținut anti-AUR, precum „STOP circului și huliganismului marca AUR”, „AUR= 0% soluții, 100% scandal”. Jandarmeria a împrejmuit sediul PSD cu garduri metalice, pentru a-i determina pe protestatari să nu se apropie de clădire.

Protestele au reiterat nevoia de a respecta procesul democratic și au atras atenția asupra pericolelor pe care le presupune comasarea alegerilor pentru stabilitatea și integritatea procesului electoral.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Aviz favorabil pentru modernizarea liniei CF Reșița Nord – Timișoara Nord cu extensie Voiteni – Stamora Moravița – Frontieră

Consiliul Tehnico-Economic a aprobat astăzi, 22 februarie, variantele optime...

Tulcea: Un element de muniție din timpul celui de Al Doilea Război Mondial, în localitatea Tudor Vladimirescu

În această după-amiază, echipajul pirotehnic din cadrul Inspectoratului pentru...