Încă un pas pentru reabilitarea Spitalului de Boli Infecțioase. A fost publicat anunțul privind achiziția serviciilor de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări

Date:

Ovidius Clinical Hospital

În ce constau lucrările de reabilitare?

În Sistemul Electronic de Achiziții Publice a fost publicat, astăzi, 3 iunie, anunțul privind achiziția serviciilor de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări pentru reabilitarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

Data limită de depunere a ofertelor este 8 iulie 2024. Valoarea estimată a proiectului „Creșterea eficienței energetice a imobilului Spitalul Municipal Constanța” este 90 733 602,29 lei fără TVA, iar valoarea finanțării nerambursabile prin PNRR este 27.826.379,53 lei.

Acest amplu proiect presupune realizarea unor lucrări de intervenții majore la nivelul clădirii, pentru a asigura atât cerințele de siguranță și stabilitate, cât și recompartimentarea integrală a clădirii.

Lucrările vor viza: compartimentări interioare, închideri, pardoseli, tâmplărie exterioară și interioară, finisaje interioare și exterioare, acoperiș, instalații sanitare, instalații de încălzire/răcire, climatizare și ventilație, instalații electrice, instalații gaze medicale.

Secțiile spitalului vor fi reoganizate astfel:

  • la demisol va fi zona destinată rezidenților, vestiarele pentru asistenți și infirmieri, morga;
  • parterul va fi destinat spitalizării de zi;
  • etajul 1 va deservi pediatria, etajul 2 va cuprinde secția Adulti 1;
  • etajul 3, secția Adulti 2. Circulația între secții va fi asigurată prin cele trei noduri de scară și lifturi de targă.

Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni de la data semnării contractului de finanțare. 

Procesul de reabilitare a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase este unul extrem de complex, pentru că unitatea medicală nu poate fi relocată pe perioada lucrărilor. Pentru asigurarea serviciilor medicale pe parcursul lucrărilor la clădirea principală, a fost construit Spitalul Modular. În luna februarie a acestui an, Spitalul Modular a primit primii pacienți.

Corpul modular are 52 de paturi, dintre care 10 sunt la Anestezie Terapie Intensivă (ATI) și este dotat cu aparatură medicală şi echipamente de ultimă generaţie, cu farmacie și laborator.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

A fost semnat acord pentru retehnologizarea Unității 1 a Centralei Nucleare Cernavodă

A fost semnat un acord cadru pe termen lung...

CSM Constanța își dorește a 7-a victorie consecutivă!

Echipa pornește cu prima șansă la victorie Într-o partidă restantă...