Incidente la alegerile locale şi europarlamentare. La Constanţa au fost 65 de sesizări

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Alegeri 2024: au fost sesizate 1.578 de contravenții sau posibile infracțiuni legate de procesul electoral

În ziua alegerilor au fost sesizate 1.578 de contravenții sau posibile infracțiuni legate de procesul electoral. Dintre acestea, 601 nu s-au confirmat, iar 136 sunt în curs de verificare. „Raportat la alegerile europarlamentare și locale anterioare și la aceeași perioadă, numărul de sesizări este în scădere cu 3,2%.11 sesizări nu au fost de competența structurilor MAI și au fost transmise către autoritățile competente: Biroul Electoral Central, Birouri Electorale Județene sau Autoritatea Electorală Permanentă„, au transmis reprezentanţii MAI.

În ceea ce privește frecvența faptelor sesizate, 13,9 % făceau referire la continuarea campaniei electorale, 9,6% la fraudă la vot, 9,5% la fotografierea sau filmarea buletinului de vot.6,5% dintre sesizări au fost despre posibile infracțiuni de corupere a alegătorilor, iar 5,8 procente semnalau situații de turism electoral.3,9% dintre sesizări au fost despre comercializarea sau consumul de băuturi alcoolice pe o distanță de 500 de metri în jurul localului secției de vot, iar 3,5% procente dintre semnalări se refereau la persoane care au sfătuit alegătorii, la sediul secțiilor de votare sau în perimetrul de 500 de metri, să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral.2,5% dintre sesizări semnalau prezența în cabina de vot și a altei persoane, în afara celei care votează, iar 44,7% de sesizări au privit alte tipuri de fapte.

S-au întocmit dosare penale pentru cercetarea a 391 de posibile infracțiuni.

Cele mai multe sesizări au fost înregistrate în județele Dolj (73 de sesizări), Dâmbovița și Mehedinți (cu câte 71) și Constanța (cu 65 de sesizări). De asemenea, în București au fost semnalate 66 de încălcări ale legii în context electoral. La nivelul întregii țări, s-au întocmit dosare penale pentru cercetarea a 391 de posibile infracțiuni. De asemenea, au fost aplicate 276 de amenzi, în valoare de 323 de mii de lei, și 233 de avertismente. În cadrul acțiunilor desfășurate în trafic în ziua votului, au fost verificate peste 21.300 de persoane cu aproximativ 17.400 de vehicule, fiind aplicate 4.906 sancțiuni contravenționale și constatate 63 de infracțiuni.Peste 84.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au fost mobilizați sâmbătă și duminică pentru a asigura climatul de ordine publică și protecția secțiilor de vot, transportul materialelor electorale și a dosarelor cu rezultatele votării, precum și pentru a verifica sesizările cu privire la comiterea unor fapte ilegale.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Horia Constantinescu şi-a acceptat înfrângerea. Ce mesaj a transmis

Horia Constantinescu, pe locul 3 în cursa pentru Primăria...

George Scupra a câștigat un nou mandat de primar în orașul Ovidiu

Scupra nu a avut adversari la Primărie George Scupra rămâne...

Ancuţa Belu a câştigat al patrulea mandat la Mihail Kogălniceanu

Ancuţa Belu rămâne primar la Mihail Kogălniceanu Ancuța Belu de...