Inteligența artificială (AI) este studiată de cadrele didactice de la Universitatea Politehnică Timișoara

Date:

UPT organizează seminarii de informare pentru cadre didactice

Inteligenţa artificială a devenit în ultima perioadă un instrument pe care toţi mai mulţi studenţi îl folosesc. Acum poate deveni un aliat şi pentru profesori!

Universitatea Politehnică Timişoara organizează seminarii de informare pentru cadre didactice privind modalităţile cum se poate folosi inteligenţa artificială în activitatea de predare sau de cercetare.

În fiecare Facultate se va organiza un seminar de prezentare, cu aplicaţii specifice fiecărui domeniu.

„De exemplu, putem să facem subiecte la examene. Eu, cel puțin la cursul meu, încarc cursul către inteligența artificială și îi spun să îmi genereze 60 de subiecte diferite și am ajuns să dau la examen fiecărui student un subiect propriu. Am învățat un AI cum să înțeleagă cursul, după aceea am creat eu câteva șabloane, ca să înțeleagă cum ar trebui să arate” , a declarat Ș.L. univ. dr. ing. Robert Kristof, prodecanul Facultății de Mecanică UPT.

Și în China, universitățile au anunțat că extind cursurile de specializare în inteligența artificială. Universitățile de aici au lansat cursuri de inteligență artificială (AI / IA) bazate pe startup-ul chinez DeepSeek.

Sursă foto: Unsplash

Inteligenţa artificială (AI) nu este doar viitorul, ci şi prezentul!

Inteligența artificială (AI) nu mai este doar un concept futurist, ci face deja parte din viața noastră de zi cu zi. De la asistenții virtuali pe care îi folosim pentru a ne organiza ziua, la algoritmi care ajută la diagnosticarea bolilor, AI este prezentă în multe domenii, având un impact semnificativ asupra modului în care trăim și lucrăm.

În prezent, IA joacă un rol crucial în automatizarea proceselor, ceea ce permite companiilor să își îmbunătățească eficiența și să reducă erorile umane. În domeniul sănătății, de exemplu, algoritmii de AI pot analiza imagini medicale pentru a detecta afecțiuni care pot fi greu de observat pentru ochiul uman, contribuind la diagnosticarea timpurie și la salvarea de vieți.

În educație, AI personalizează procesul de învățare, oferind lecții și exerciții adaptate nevoilor fiecărui elev, iar în domeniul transporturilor, mașinile autonome sunt deja testate pentru a face călătoriile mai sigure și mai eficiente, iar câteva țări deja folosesc taxi-uri fără șofer.

Totodată, IA influențează și domeniul creativității, ajutând la generarea de texte, imagini, muzică și chiar filme. Aceasta schimbă complet modul în care percepem creativitatea, iar în loc să înlocuiască oamenii, AI poate fi un instrument care ajută la extinderea și îmbogățirea imaginației umane.

Așadar, nu mai este vorba doar despre ceea ce vom experimenta în viitor, ci despre cum deja AI ne modelează prezentul și cum ne poate sprijini în construirea unui viitor mai eficient și inovativ.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului, instituției care a transmis informarea ori persoanelor (fizice/juridice) care au contribuit la realizarea lui, prin acordarea de informații, declarații, documente justificative etc.

Din acest motiv, publicația Stirilemedia.ro nu își asumă răspunderea pentru informațiile și detaliile publicate de autori, cu atât mai mult a celor ce au mențiunea DIN SURSE. Acestea reprezintă informații furnizate de terțe persoane, incluisv sub protecția anonimatului (la solicitarea lor).

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice și conține informații care nu sunt denaturate, cu excepția articolelor de tip pamflet în care se face această precizare. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa) este interzisă. Atenție! La articolele DIN SURSE, pentru exploatarea conținutului este obligatorie citarea sursei de 3 ori pe parcursul scrierii, cu link către publicația ȘtirileMedia.

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false, motiv pentru care vă încurajăm să comentați folosind un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Abonează-te

Cele mai citite

Articole similare

Cod Galben la Constanța: ploi, vijelii și descărcări electrice!

Atenționarea este valabilă în perioada 26-27 aprilie Administrația Națională de...

Un cetățean român a fost reținut în Abhazia și ulterior a fost transferat la Soci. Ce spune MAE

MAE face apel la respectarea drepturilor internaționale Ministerul Afacerilor Externe...

(Foto) Teatrul de Vară din Mamaia intră în reabilitare. Florin Mitroi a semat ordinul de începere a lucrărilor

Reabilitarea și modernizarea Teatrului de Vară Mamaia intră în...