O nouă schemă de înșelătorie online în numele Poștei Române. Dacă primiți un astfel de e-mail sau SMS nu accesați linkul atașat! Este o metodă prin care hackerii vă pot accesa contul pentru a vă lăsa fără bani

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Atacatorii cibernetici au pus la cale o nouă schemă frauduloasă, folosind numele și imaginea Poștei Române pentru a păcăli oamenii și a obține bani ilegal. Mesajul fals trimis sub aparența Poștei Române a fost distribuit pe 29 februarie către zeci de români, care au fost înștiințați că un presupus pachet al lor a ajuns la depozitul instituției, dar este reținut din cauza unor date eronate legate de adresă.

Înșelăciunea informatică a fost ingenios construită, cu mesajele falsificate trimise de pe adrese de e-mail necunoscute și complet străine față de adresele oficiale ale Poștei Române.

În mesaj, destinatarii sunt rugați să acceseze un link pentru a „confirma adresa” în termen de 12 ore, sub pretextul eliberării coletului. De asemenea, li se cere să răspundă cu „Y” și să urmeze instrucțiunile pentru activarea unui SMS sau deschiderea link-ului furnizat.

Este important de reținut că acest mesaj este o înșelătorie și că orice accesare a link-ului sau urmarea pașilor indicați poate duce la consecințe grave. Hackerii vizează obținerea datelor personale ale utilizatorilor și accesul la conturile acestora, ceea ce poate duce la pierderea banilor și la alte probleme de securitate.

În lumina acestui incident, este esențial ca utilizatorii să fie extrem de precauți și să nu răspundă la astfel de mesaje suspecte sau să acceseze link-uri necunoscute. În cazul în care primiți un astfel de mesaj, cel mai bine este să-l ignorați și să-l raportați ca fiind un posibil atac cibernetic.

În final, trebuie să fim conștienți că păstrarea datelor personale în siguranță și protejarea împotriva fraudelor online este o responsabilitate comună, iar educația și vigilenta în acest sens sunt vitale pentru a contracara activitățile infracționale cibernetice.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Pugiliștii Alexandru Buleu și Erson Huseim au câștigat Cupa României!

Au câștigat Cupa României Doi pugiliști de la CSM Constanța...

(Video) Vaslui: Tragedie pe DN 24. Trei persoane au decedat

Trei persoane au decedat în urma unui accident pe...