O nouă sesiune de admitere la școlile MAI! 2.880 de locuri au fost scoase la concurs

Date:

Candidații au susținut proba scrisă

Ieri, 9 noiembrie 2024, a avut loc proba scrisă pentru candidații care au rămas în concursul de admitere la școlile de agenți de poliție și subofițeri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Proba scrisă a fost organizată simultan pentru locurile scoase la concurs la Școala de agenți de poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina,  Școala de agenți de poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca,  Şcoala de subofițeri de pompieri și protecție civilă „Pavel Zăgănescu” din  Boldești, Școala militară de subofițeri jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni, Școala militară de subofițeri de jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgășani și Școala de pregătire a agenţilor Poliției de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea.

În total, au fost scoase la concurs 2.880 de locuri, după cum urmează:

  • Poliție 1.640, respectiv 1.340 la Școala de la Câmpina și 300 la Școala de la Cluj-Napoca;
  • Pompieri 300 la Școala de la Boldești;
  • Jandarmi 700, respectiv 350 la Școala de la Fălticeni și 350 la Școala de la Drăgășani;
  • Poliție de Frontieră 240 la Școala de la Oradea.

Dintre aceste locuri, o parte vor fi ocupate de către candidații care au susținut examenul la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” și au obținut medii peste 7, dar nu au fost declarați admiși la Academie, potrivit opțiunilor formulate, după ce vor fi declarați apt medical la finalul procedurilor aflate în desfășurare.

Pentru locurile de școlarizare de la școlile de agenți de poliție și subofițeri ale Ministerului Afacerilor Interne din această sesiune s-au înscris 8.707 persoane.

În urma evaluării psihologice și a performatelor sportive au rămas în concurs 3.164 candidați, care au susținut ieri proba scrisă de verificare a cunoștințelor.

La finalul testării, 3.090 de candidați au obținut rezultate de promovare.

Pentru aceștia, în ordinea descrescătoare a notelor obținute, în limita numărului de locuri disponibil pentru admitere, urmează susținerea examinării medicale, care va avea loc între 13.11 și 23.12.2024.

Rezultatele finale, stabilite în urma definitivării listei candidaților admiși, se vor da publicității în data de 24.12.2024.

Sesiunea de admitere din această lună se înscrie în pachetul de măsuri stabilit de conducerea Ministerului Afacerilor Interne pentru reducerea deficitului de personal.

La nivelul MAI, deficitul actual de resurse umane este de aprox. 22,5%.

Pentru reducerea acestuia și păstrarea capacității operaționale la un nivel corespunzător, Ministerul Afacerilor Interne a luat următoarele măsuri:

  • pe parcursul anului 2024, au fost aprobate deblocări în vederea ocupării și organizate proceduri pentru încadrare directă (din sursă externă) pentru 5.600 de posturi.
  • au fost deblocate și s-au organizat proceduri de concurs pentru trecerea în corpul ofițerilor pentru un număr de 1.139 posturi de ofițer;
  • organizarea a două sesiuni de admitere pentru școlile de agenți de poliție și subofițeri, în urma cărora sunt școlarizați, în prezent, 2.421 de elevi, la care se vor adăuga cei admiși pe cele 2.880 de locuri pentru care concursul este în desfășurare;
  • organizarea sesiunii de admitere la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” în urma căreia au fost admiși și sunt în procesul de formare la licență un număr de 814 studenți.

Conducerea MAI va continua demersurile pentru reducerea deficitului de personal și asigurarea tuturor resurselor necesare oferirii de servicii publice de calitate și garantării unui climat optim de siguranță.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului, instituției care a transmis informarea ori persoanelor (fizice/juridice) care au contribuit la realizarea lui, prin acordarea de informații, declarații, documente justificative etc.

Din acest motiv, publicația Stirilemedia.ro nu își asumă răspunderea pentru informațiile și detaliile publicate de autori, cu atât mai mult a celor ce au mențiunea DIN SURSE. Acestea reprezintă informații furnizate de terțe persoane, incluisv sub protecția anonimatului (la solicitarea lor).

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice și conține informații care nu sunt denaturate, cu excepția articolelor de tip pamflet în care se face această precizare. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa) este interzisă. Atenție! La articolele DIN SURSE, pentru exploatarea conținutului este obligatorie citarea sursei de 3 ori pe parcursul scrierii, cu link către publicația ȘtirileMedia.

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false, motiv pentru care vă încurajăm să comentați folosind un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Abonează-te

Cele mai citite

Articole similare

Codependența emoțională: O dinamică toxică a relațiilor

Codependența emoțională: iubire sau pierdere de sine? Codependența emoțională este...

Anchetă: Ce nevoi spun că au copiii ai căror părinți muncesc în străinătate

Salvați Copiii România întărește programul de sprijin socio-emoțional pentru...