„Paracetamol Challenge” te trimite în spital, nu în topul trendului! Ce transmit polițiștii

Date:

Un „like” nu valorează mai mult decât viața

Această provocare extrem de periculoasă îi încurajează pe participanți să își administreze doze mari de paracetamol pentru a „demonstra” rezistența organismului. Iar cel care ajunge să petreacă cele mai multe zile în spital… câștigă? Ce!?

„Ceva nu sună bine. Câștigi ce? O intoxicație severă, un ficat afectat, greață, vărsături… iar lista poate continua, în funcție de cât de puternic (sau fragil) este corpul fiecărui participant.

Dragi copii… Dragi elevi… Dragi părinți… Un like sau o vizualizare nu valorează mai mult decât viața!”, transmit polițiștii.

Pentru prevenirea victimizării copiilor prin acțiuni ce le pot pune în pericol integritatea corporală sau viața, polițiștii Biroului Siguranță Școlară – IPJ Suceava, recomandă:

1. Elevilor:

  • Evitați participarea la provocări periculoase lansate, cel mai adesea în mediul online. Acestea pot părea amuzante sau o modalitatea de a câștiga atenția colegilor ori o cale de atrage urmăritori/aprecieri pe rețelele de socializare însă riscurile sunt mult mai mari decât beneficiile.
  • Gândiți-vă la consecințe. Înainte de a imita un comportament văzut online, întrebați-vă dacă merită să vă puneți în pericol sănătatea sau chiar viața.
  • Fiți curajoși să spuneți 1NU”. Nu vă lăsați influențați de prieteni sau colegi și nu cedați presiunii acestora de a acționa într-un anume fel, uneori împotriva voinței voastre. Curajul stă în puterea de a lua decizii responsabile.

    2. Părinților:

    • Monitorizați activitatea online a copiilor. Fiți atenți  la ce tip de conținut urmăresc și cu cine interacționează în mediul online.
    • Discutați despre riscurile la care se expun prin imitarea unor comportamente/acțiuni văzute în mediul online. Explicați-le copiilor că anumite comportamente promovate  online pot avea consecințe reale și grave, putându-le afecta în mod iremediabil viața.
    • Încurajați comunicarea deschisă. Asigurați-vă că copiii dumneavoastră se simt confortabil să vorbească despre ce văd în mediul online sau cu privire la provocările pe care le primesc de la diverse persoane.

    3. Cadrelor didactice:

    • Informați elevii despre pericolele din mediul online. Organizați sesiuni de informare în cadrul orelor pentru a le explica elevilor de ce astfel de provocări sunt periculoase.
    • Observați comportamentele elevilor pe timpul orelor sau recreațiilor. Semnalați orice comportament care indică participarea la jocuri periculoase.
    • Colaborați cu părinții și autoritățile. Împărtășiți informațiile relevante pentru a preveni incidentele în mediul școlar.

    Polițiștii Biroului Siguranță Școlară și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava desfășoară permanent activități cu caracter informativ-preventiv în unitățile de învățământ de pe raza județului Suceava, având în vedere creșterea gradului de siguranță al elevilor.

    spot_img
    Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului, instituției care a transmis informarea ori persoanelor (fizice/juridice) care au contribuit la realizarea lui, prin acordarea de informații, declarații, documente justificative etc.

    Din acest motiv, publicația Stirilemedia.ro nu își asumă răspunderea pentru informațiile și detaliile publicate de autori, cu atât mai mult a celor ce au mențiunea DIN SURSE. Acestea reprezintă informații furnizate de terțe persoane, incluisv sub protecția anonimatului (la solicitarea lor).

    Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice și conține informații care nu sunt denaturate, cu excepția articolelor de tip pamflet în care se face această precizare. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa) este interzisă. Atenție! La articolele DIN SURSE, pentru exploatarea conținutului este obligatorie citarea sursei de 3 ori pe parcursul scrierii, cu link către publicația ȘtirileMedia.

    Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false, motiv pentru care vă încurajăm să comentați folosind un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

    Lasă un răspuns

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    Distribuie postarea:

    Abonează-te

    Cele mai citite

    Articole similare

    Un bărbat de 28 de ani, reținut. A fost prins la volan băut și fără permis

    Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore La data...

    Tulcea: Peste 11.000 ha, afectate de incendii. Pompierii trag un semnal de alarmă: NU ardeți resturile vegetale

    Amenzile pentru arderea vegetației ajung până la 100.000 de...

    Razie de amploare la Constanța: sute de amenzi și zeci de permise reținute

    Acțiune de amploare pentru depistarea șoferilor băuți sau drogați În...

    Programul „RESPECT”, doar pentru cei cu taxele locale achitate

    Beneficiarii programului „RESPECT” trebuie să fie la zi cu...