Mihai Căldăraru, numit oficial în fruntea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din România
Consiliul director al AEPOPC a aprobat numirea lui Mihai Căldăraru în funcția de director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din România (DGASPCR).
Colaborarea cu această asociație a început cu mulți ani în urmă, însă, din cauza activității intense a lui Mihai Căldăraru, aceasta nu a fost la fel de fructuoasă. Doamna Marin Florica a recunoscut totuși dedicarea și competențele lui Mihai în gestionarea proiectelor de asistență socială, și fără ezitare, l-a primit cu entuziasm în echipa sa.
Pentru a obține o confirmare oficială a acestor evenimente, reporterii publicației https://stirilemedia.ro/ au purtat o convorbire telefonică cu președinta asociației, care a fost dispusă să răspundă la câteva întrebări esențiale.
Întrebând-o despre motivul pentru care l-a ales pe Mihai Căldăraru în echipa sa, Marin Florica a exprimat emoție și bucurie, subliniind că relația lor a evoluat de-a lungul anilor și că Mihai a beneficiat de îndrumările ei pentru a-și transforma visurile în realitate, contribuind astfel la sprijinul celor defavorizați.
Doamna Marin a amintit momentele în care l-a sfătuit pe Mihai să fie atent la persoanele cu care colaborează, avertizându-l că nu toți cei care par prieteni adevărați sunt de încredere.
Recent, am fost informați că Mihai Căldăraru a fost numit în funcția de Director General al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din România (DGASPCR – AEPOPC), conform deciziei doamnei Marin Florica, președinta asociației, numire valabilă până pe 25 mai 2027
25 mai 1986 – apare pe lume Mihai Căldăraru. Amintirile lui din copilărie sunt legate exclusiv de casa de copii, orfelinat, cum vreți să-i spuneți, în cazul de față școala specială nr 6 din Capitală. Mihai Căldăraru este un om credincios. „Doamne ajută” este formula lui de salut şi Dumnezeu un personaj permanent al discuțiilor pe care le poartă. Ortografiază surprinzător de bine, comparabil cu scrisul unor demnitari, aleși sau puși în funcție. Tânărul care schimbă lumea prin BINE! Să învățăm să apreciem. Apoi, să ne uitam în jur și să observăm că poate avem mai multe decât si-ar putea alții măcar sa viseze.

Mihai Căldăraru și echipa sa depun eforturi considerabile pentru a aduce sprijin celor aflați în dificultate. Campania Umanitară „Dăruiește un Pic de Soare, Nu Totală Nepăsare” este un exemplu elocvent al angajamentului lor de a ajuta comunitatea, prin distribuirea de pachete cu alimente și produse de necesitate, dar și prin oferirea de sprijin emoțional, evidențiat prin „zâmbetul de pe fețele celor ajutați”.
Și-a găsit familia după ce a împlinit vârsta de 18 ani
Povestea lui Mihai Căldăraru este una plină de emoții și provocări. Viața sa a fost marcată de încercări încă din copilărie, petrecând mai bine de jumătate din viață în orfelinate, fiind abandonat imediat după naștere. Chiar dacă a regăsit familia după împlinirea vârstei de 18 ani, relația cu aceasta nu a fost una strânsă, alegând să își construiască o viață independentă.
Povestea lui reflectă lupta și reziliența pe care o pot manifesta oamenii în fața adversităților. Fiecare individ are o experiență unică, iar trecutul influențează modul în care aceștia își trăiesc viața și își construiesc viitorul.
Născut pe 25 mai 1986, Mihai Căldăraru își leagă amintirile de copilărie de casa de copii din București, unde a crescut. Credința joacă un rol important în viața sa, el folosind formula de salut „Doamne ajută” și aducând mereu în discuție valorile spirituale.
Mihai își dorește să schimbe lumea prin faptele sale bune, iar suferințele îndurate în orfelinate l-au motivat să ajute alți copii care au trecut prin experiențe similare. Această poveste este doar un exemplu dintre sutele de cazuri din România. Ceea ce impresionează cel mai mult este determinarea lui Mihai de a depăși statutul de orfan și de a reuși în viață. Deși se confruntă cu probleme de sănătate, inclusiv crize epileptice cauzate de lipsa medicamentelor, Mihai continuă să lupte pentru a obține un loc de muncă.
„Vreau să subliniez că, pe parcursul vieții mele, am întâlnit oameni care mi-au devenit dragi și care m-au susținut, inclusiv cei de la Asociația Europeană. Ei m-au ajutat să depășesc provocările și să îmbunătățesc activitatea echipei mele de asistență socială”, a declarat Mihai.
„Fiecare pas pe care îl fac este pentru a ajuta copiii, vârstnicii și persoanele cu dizabilități să aibă o viață mai bună. În curând, va fi ziua mea de naștere și strâng dulciuri, alimente și produse de igienă pentru cei care au nevoie”, a adăugat el.
Mihai Căldăraru, originar din București, a avut o copilărie marcată de dificultăți, fiind abandonat la naștere și crescând în orfelinate. După ce a regăsit familia, a decis să își continue viața pe propriile picioare. Astăzi, el și echipa sa oferă asistență specială vârstnicilor, copiilor și persoanelor cu dizabilități, punând la dispoziție numerele de telefon 0739.377.777 și 0787.377.777, precum și site-ul personal – https://www.mihaicaldararu.ro.
Sursă foto: www.mihaicaldararu.ro