Prefectura Constanța: „Buletinele de vot au fost predate în pachete sigilate în ambalajele originale de la Imprimeria Națională”

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Ce spune Prefectura Constanța referitor la problemele apărute înaintea alegerilor

Referitor la un set de informații distribuite în spațiul public cu privire la procesul de organizare a scrutinului electoral în Constanța, Prefectura Constanța facem următoarele precizări:

În sfera de responsabilități a instituției Prefectului intră, inclusiv, predarea buletinelor de vot și a materialelor necesare exercitării dreptului la vot de către toți cetățenii.

Buletinele de vot au fost predate în pachete sigilate în ambalajele originale de la Imprimeria Națională.

Structurile MAI au asigurat paza buletinelor de vot pe tot parcursul procesului de la primirea de la Imprimeria Națională, distribuirea către circumscripții și secții de vot și inclusiv acolo.

Pachetele ambalate cuprind 200, 400 sau 800 de buletine de vot, după caz.

Fracțiile de pachete acolo unde a fost cazul, au fost numărate și introduse în plicuri sigilate prin înscrisuri efectuate de personalul tehnic auxiliar.

Menționăm faptul că nici legea 115/2015, privind alegerile locale, nici Legea 33/2007 republicată, privind alegerile pentru Parlamentul European nu prevăd sigilarea sacilor, ci doar sigilarea pachetelor cu buletine de vot.

Procedura care prevede sigilarea sacilor, la care se face referire, este aplicabilă după exercitarea votului, când buletinele se introduc în saci separați pe categorii de alegeri, nu la predarea inițială a buletinelor de vot.

Mai mult decât atât, atributul sigilării materialelor electorale, inclusiv buletinele de vot, revine președinților birourilor secțiilor de votare, după primirea lor la secția de vot.

Sursă foto: arhivă/AEP

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare