Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, află astăzi dacă va fi eliberat condiționat!

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Radu Mazăre află astăzi dacă scapă de închisoare

Radu Mazăre află astăzi dacă va fi eliberat condiționat! Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti este așteptată să se pronunțe în cazul cererii fostului primar al Constanţei. Conform portalului instanțelor de judecată, dosarul are număr unic „6917/4/2024“, cu obiect „liberarea condiţionată (art.587 NCPP)“, cauză în care Mazăre are calitatea de petent. Primul termen în acest dosar a avut loc pe 19 martie, iar în 9 aprilie pronunţarea a fost amânată pentru data de astăzi. Aceasta este prima încercare a fostului edil de a scăpa de închisoare, după ce a executat două treimi din pedeapsa primită.

Oricare va fi decizia magistraților, aceasta va putea fi contestată

Radu Mazăre a primit o sentință de 9 ani de închisoare, în urma contopirii a două pedepse definitive. Fostul primar al Constanței a fost condamnat la nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri și la cinci ani de închisoare în dosarul Polaris. Oricare va fi decizia magistraților, aceasta va putea fi contestată! Vă reamintim că pe 10 decembrie 2015, Radu Mazăre a fost trimis în judecată în dosarul „Polaris”, fiind acuzat de trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi conflict de interese. A primit cinci ani de detenţie.

Acuzații DNA și în dosarul Retrocedărilor

În Dosarul Retrocedărilor Ilegale, fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost condamnat definitiv în februarie 2019 la 9 ani de închisoare pentru abuz în serviciu în formă continuată și constituirea unui grup infracțional organizat. Alături de el au fost condamnați alți 31 de inculpați. Procurorii DNA au susţinut că patrimoniul public al orașului Constanța a fost devalizat de mari suprafețe de terenuri, estimate la 30 de hectare, pe malul Mării Negre.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Pugiliștii Alexandru Buleu și Erson Huseim au câștigat Cupa României!

Au câștigat Cupa României Doi pugiliști de la CSM Constanța...

(Video) Vaslui: Tragedie pe DN 24. Trei persoane au decedat

Trei persoane au decedat în urma unui accident pe...