Rolul Poliției Locale în sistemul de ordine publică

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Conferință despre rolul Poliției Locale în sistemul de ordine publică la Universitatea „Ovidius” din Constanța

Conferința Națională „Rolul Poliției Locale în sistemul de ordine publică”, aflată la cea de-a doua ediție, a avut loc vineri, 19 aprilie 2024. Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Drept și Științe Administrative (FDSA) din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța (UOC).

La eveniment au participat reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța, ai Poliției Locale Constanța și ai administrației publice locale, alături de cadre didactice de la Universitatea din București, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și UOC.

„Poliția Locală este, prin definiție, o instituție aflată în slujba comunității, al cărei rol, însă, nu se limitează la aplicarea legii, ci constă, de asemenea, în a construi și în a menține încrederea și legătura cu comunitatea. În acest moment, se află în dezbatere publică un proiect de lege care va redefini rolul și importanța Poliției Locale, dar și a statutului polițistului local. Prin intermediul acestui act normativ se urmărește recunoașterea locului Poliției Locale în rândul structurilor de ordine și siguranță publică și se propune definirea Poliției Locale ca un sistem dual de ordine și siguranță publică. Acest sistem va fi concretizat prin exercitarea unor competențe partajate, împreună cu Poliția Română.”, a precizat prof. univ. dr. Adrian Stoica-Constantin, decanul FDSA.

Printre temele dezbătute în cadrul conferinței se numără: rolul Poliției Locale pentru securitatea națională, efectele produse de fenomenul dezinformării asupra misiunilor de ordine publică ale Poliției Locale și digitalizarea raportului dintre cetățeni și Poliția Locală.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

ÎPS Teodosie a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție

ÎPS Teodosie a fost trimis în judecată pentru fapte...

(Video) Incendiu în Piața Unirii din Constanța

Incendiu în Piața Unirii din Constanța Militarii din cadrul...

Plăcintă dobrogeană, al unsprezecelea produs românesc recunoscut și înregistrat la nivel european

Plăcintă dobrogeană, o rețetă românească de tradiție recunoscută la...

România, pe locul 89 în clasamentul celor mai atrăgătoare țări pentru muncitorii străini

Candidații din țări precum Pakistan, Italia și Elveția ar...