spot_img

România, premiată pentru arhitectură! Premiul a fost primit de o unitate medicală pentru copii

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Spitalul de Copii construit la Marie Curie primește premiul pentru arhitectură la categoria Sănătate, în cadrul competiției regionale SHARE ARCHITECTS AWARDS

TESSERACT ARCHITECTURE, singurul studio de arhitectură specializat în domeniul medical din România și unul dintre puținele de acest tip din Europa, a câștigat, săptămâna aceasta, premiul la categoria „Healthcare” a competiției SHARE ARCHITECTS AWARDS, pentru proiectul Spitalului pentru Copii construit la Marie Curie din București de Dăruiește Viață, cu sprijinul a peste 350.000 de donatori și peste 8.000 de companii. Evenimentul a avut loc la Conservatorul din Atena, o clădire cu o istorie de peste 150 de ani.

Competiția SHARE ARCHITECTS AWARDS a reunit 74 de echipe de arhitecți din 16 țări din Europa Centrală și de Sud-Est, fiecare proiect fiind evaluat de un juriu internațional alcătuit din experți recunoscuți la nivel mondial: Juriul a fost condus de Carol Ross Barney, câștigător al medaliei de aur 2023 a Institutului American al Arhitecților, și a inclus personalități importante din domeniul arhitecturii internaționale, precum Martha Thorne (fost director executiv al Premiului Pritzker), Francois ValentinyFuensanta NietoKerem YazganKamran Afshar NaderiFokke Moerel, Manuela Gatto și alți arhitecți renumiți.

„Proiectul Spitalului construit la Marie Curie a fost o provocare care ne-a permis să contribuim la un obiectiv vital – acela de a oferi micuților pacienți un spațiu care să susțină nu doar vindecarea fizică, ci și starea lor emoțională. Suntem onorați să primim această distincție, mai ales că marchează o realizare importantă nu doar pentru biroul nostru, ci și pentru România”, declară Arh. Raluca Șoaita, fondator TESSERACT ARCHITECTURE.

Impactul proiectului Spitalului pentru Copii construit la Marie Curie: Pași către modernizarea sistemului medical din România

Proiectul premiat în cadrul Galei SHARE ARCHITECTS AWARDS reprezintă un pas important în modernizarea infrastructurii medicale din România și alinierea sistemului medical local la bune practici și standarde internaționale. Spitalul construit la Copii Marie Curie, unul dintre cele mai importante centre pediatrice din țară, la inițiativa Dăruiește Viață, a fost conceput pentru a răspunde nevoilor actuale de tratament medical specializat și pentru a crea un mediu care să prioritizeze confortul și bunăstarea pacienților și a familiilor acestora.

Extinderea include un corp de clădire modern cu 9 etaje și o suprafață totală de peste 12.000 de metri pătrați, toate gândite pe principii de design centrat pe familie și comunitate. Această abordare pune în prim-plan relația dintre pacient –  familie și personalul medical, oferă spații care să asigure suportul emoțional și psihologic necesar în perioadele dificile pacienților și familiilor acestora, creând un cadru funcțional și eficient de lucru pentru echipele medicale.

În abordarea întregului proiect, arhitecții TESSERACT au implicat echipe de lucru pluridisciplinare formate nu doar din arhitecţi si ingineri sau specialisti în echipamente medicale, cât şi din epidemiologi, psihologi, antropologi sau sociologi care au mapat întregul ecosistem de lucru și activitatea din spital, precum și nevoile tuturor utilizatorilor. 

SHARE ARCHITECTS AWARDS este o platformă internațională dedicată recunoașterii excelenței în arhitectură și design. Cu un format competitiv și o componență a juriului de prestigiu internațional, premiile SHARE oferă o ocazie unică de a aduce în lumina reflectoarelor cele mai inovatoare și impactante proiecte din regiune.

Sursă foto:

Imagine SHARE ARCHITECTS AWARDS_credit foto SHAREarchitects
Imagine Exterior Spitalul pentru copii Marie Curie_sursa Daruieste Viata_credit Calin George

spot_img
spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului, instituției care a transmis informarea ori persoanelor (fizice/juridice) care au contribuit la realizarea lui, prin acordarea de informații, declarații, documente justificative etc.

Din acest motiv, publicația Stirilemedia.ro nu își asumă răspunderea pentru informațiile și detaliile publicate de autori, cu atât mai mult a celor ce au mențiunea DIN SURSE. Acestea reprezintă informații furnizate de terțe persoane, incluisv sub protecția anonimatului (la solicitarea lor).

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice și conține informații care nu sunt denaturate, cu excepția articolelor de tip pamflet în care se face această precizare. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa) este interzisă. Atenție! La articolele DIN SURSE, pentru exploatarea conținutului este obligatorie citarea sursei de 3 ori pe parcursul scrierii, cu link către publicația ȘtirileMedia.

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false, motiv pentru care vă încurajăm să comentați folosind un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

Distribuie postarea:

spot_img
spot_img
spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Un alt român a fost găsit decedat în urma inundațiilor devastatoare din Spania

Șapte români sunt în continuarea dați dispăruți În continuarea comunicărilor...

(Foto/Video) Tragedie în municipiul Galați. Un bărbat a fost găsit carbonizat în casă

Pompierii au fost solicitați să intervină la un incendiu ISUJ...

Atenționare de călătorie! Angajații din transportul public local din Italia vor intra în grevă

Greva va dura 24 de ore Ministerul Afacerilor Externe informează...

FADERE lansează un proiect de amploare pentru susținerea românilor afectați de inundațiile din Valencia

A fost creat un centru logistic pentru a colecta,...