Salată cu icre de ştiucă de Tulcea, o rețetă tradițională protejată

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Salată cu icre de ştiucă de Tulcea

Salata cu icre de știucă este unul dintre cele mai cunoscute produse de indicație geografică protejată din Delta Dunării, nelipsită la ospețele pescărești din zonă, transmite Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

„Salata cu icre de știucă de Tulcea” are gustul specific al icrelor de știucă, completat și subliniat de cel al icrelor de pește din Delta Dunării, ca urmare a procesului de sărare și maturare. Având la origine o rețetă grecească (taramasalata), pusă în valoare de populația elenă din zona Dobrogei, a fost preluată și îmbunătățită de locuitorii Deltei, de unde a rezultat o nouă rețetă care nu doar că a păstrat savoarea celei inițiale, dar a și îmbunătățit-o.

Acest produs specific ariei geografice delimitate precizate, reprezintă tradiţia locală de prelucrare a peştelui și este o cremă pe bază de ulei de floarea-soarelui, de culoare albă-gălbuie, la prepararea căreia se utilizează minimum 29% icre, din care minimum 15 % icre de ştiucă sărate cu bobul întreg şi maximum 14% icre de peşte din Delta Dunării sărate, în amestec cu apă carbogazificată şi zeamă de lămâie.

România are 13 produse de indicație geografică protejată recunoscute la nivel european. Indicațiile geografice protejează drepturile de proprietate intelectuală pentru produse din diverse areale geografice.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Programul de lucru cu publicul la SPIT Constanţa în perioada 1 mai – 6 mai 2024

Programul de lucru cu publicul la SPIT Constanţa Serviciul Public...

Scandal în Tomis Nord! Un bărbat de 27 de ani a ajuns la spital

Scandal în Tomis Nord Poliţiştii constănţeni au intervenit în această...

UPU pregătit pentru minivacanță. Policlinica este închisă

Policlina Spitalului Județean de Urgență Constanța, închisă în minivacanță În...

O lună de la aderarea României la spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime

O lună de la aderarea României la spațiul Schengen *În...