ȘOC în presa internațională: Violatorii în grup ai suporterei irlandeze după meciul de rugby dintre Irlanda și România ar putea fi români

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Presa internațională scrie că trei bărbați, suspectați de violul în grup al unei suportere irlandeze la un meci din Cupa Mondială de Rugby din Franța, ar putea fi români care au fugit deja din Franța.

Victima, o femeie de 37 de ani, a cărei identitate nu poate fi dezvăluită din motive legale, i-a descris pe atacatori ca fiind „albi și de aspect european” în declarația pe care a dat-o poliției după incidentul care a avut loc în Bordeaux, la scurt timp înainte de miezul nopții de sâmbătă.

Ea se număra printre miile de fani ai rugby-ului care celebraseră victoria Irlandei asupra României în centrul pitoresc al orașului francez, la meciul de deschidere al Cupei Mondiale. Poliția franceză a analizat înregistrările de pe camerele de supraveghere din Place du Palais, unde femeia consumase băuturi, și din Rue de la Rousselle, locul atacului, pentru a identifica suspecții.

Cu toate acestea, la cinci zile după atac, cei trei suspecți sunt încă neprinși, iar o sursă apropiată anchetei a sugerat că aceștia ar fi putut părăsi Franța imediat după incident.

Sursa a declarat că există o posibilitate mare ca suspecții de viol să fie români, nefiind cunoscuți de nimeni în Bordeaux și putând astfel să fugă fără probleme din oraș în ziua următoare atacului, reușind să se întoarcă în România.

În ciuda eforturilor de investigație extinse în centrul orașului Bordeaux, niciun martor al violului nu a fost identificat până acum. Nadine, proprietara cafenelei Freres Cailloux, a povestit că piața era plină de fani ai rugby-ului care se distrau și consumau băuturi, iar ea a oferit poliției acces la înregistrările din interiorul barului ei.

Procurorul de stat francez a confirmat că poliția continuă căutările de martori de când a deschis o anchetă oficială pentru viol luni. Acesta a declarat că atât imaginile CCTV, cât și hainele victimei sunt examinate pentru indicii.

Acesta a adăugat că examinarea genetică a victimei și a hainelor ei, precum și testimonialele și analiza înregistrărilor video de supraveghere din zonă sunt deosebit de importante în cadrul investigației de viol.

Victima violului a fost găsită aproape de locul în care era cazată prin Airbnb de niște fani galezi ai rugby-ului, care se aflau în Bordeaux pentru meciul echipei lor cu Fiji. Vecinii proprietății au alertat poliția, iar femeia a depus oficial o plângere luni dimineață.

Polițiștii irlandezi, prezenți în oraș pentru a asista fanii rugby-ului, colaborează cu autoritățile franceze în ceea ce privește acest caz. Un purtător de cuvânt a declarat că membrii An Garda Siochana, care sunt în Franța pentru durata Cupei Mondiale de Rugby, lucrează cu autoritățile locale în legătură cu acest incident presupus.

Uniunea Irlandeză de Rugby Football (IRFU) a transmis simpatii femeii. Un purtător de cuvânt a declarat că IRFU este conștientă de știrile îngrijorătoare care au venit din Bordeaux despre un incident care a implicat un suporter irlandez la sfârșitul săptămânii.

IRFU este șocată de situație și își exprimă cele mai sincere simpatii față de victimă, îndemnând toți fanii să aibă grijă unii de alții în timpul călătoriei lor în Franța.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Asociația Patronală RESTO anunță schimbări în conducere. Președintele executiv, Lucian Cristian Tudose, a demisionat

Cine este noul președinte RESTO? Asociația Patronală RESTO a anunțat...

Evaziune fiscală: prejudiciu de peste 1.000.000 de lei. Polițiștii au făcut percheziții

Percheziții domiciliare într-un dosar de evaziue fiscală La data...

Cine sunt consilierii locali ai Constanței?

Consiliul Local Municipal: patru partide și 1 independent Numărul de...