“Tricolorii” au jucat modest în primul meci test înainte de Euro

Date:

Ovidius Clinical Hospital

“Tricolorii” au obţinut un 1-1 cu Irlanda de Nord, la capătul unui joc slab

“Tricolorii” au obţinut vineri seară doar un egal în meciul disputat pe Arena Naţională, de la ora 21.45, în compania Irlandei de Nord, la capătul unei evoluţii anoste, ai noştri nereuşind să creeze mai nimic în faţa unui adversar foarte bine organizat.

Semnele bune au lipsit încă din start. Jucătorii nord-irlandezi au început mai bine partida, au părut mai hotărâţi în posesie, iar în minutul 7 au primit şi răsplata. O acţiune de contraatac pornită în viteza caracteristică de fantasticul fundaş dreapta al lui Liverpool, Conor Bradley, a adus mingea la Shea Charles, care l-a servit ideal în careu pe Jamie Reid. Acesta a trimis pe lângă Niţă, iar mingea a ajuns în plasă.

Reid, în vârstă de 29 de ani, joacă la Stevenage, în liga a treia engleză, iar meciul disputat cu România a reprezentat debutul său la naţionala Irlandei de Nord. După primirea golului, tricolorii au avut posesia, au încercat să combine mai mult, însă nu au reuşit să depăşească aşezarea compactă a adversarilor.

Lucrurile puteau să ia o turnură şi mai nefastă în minutul 15, când Conor Bradley a trimis o centrare periculoasă în careu, printre fundaşii noştri. Din fericire, Florin Niţă a reacţionat la timp şi a prins mingea înainte ca aceasta să ajungă la Price. A fost a doua acţiune contondentă a nord-irlandezilor în flancul stâng al apărării noastre, unde Cristi Manea a avut o seară dificilă.

Dennis Man a fost cel mai bun jucător al nostru

Tricolorii au continuat să ţină de minge, însă până în minutul 20 România nu avea şut pe spaţiul porţii adverse. A venit, din fericire, sclipirea lui Dennis Man, care în minutul 23 a ieşit la rampă. Extrema Parmei s-a demarcat perfect la o pasă lungă, a reuşit o preluare impecabilă în careu, a tras tare şi l-a învins pe portarul Irlandei de Nord. 1-1 şi Man a confirmat forma excelentă pe care a arătat-o până acum în Italia.

Tot Man a produs panică printre fundaşii nord-irlandezi, în minutul 38, când a primit balonul la marginea careului, a evitat doi adversari şi a tras spre colţul lung. Din păcate, balonul l-a lovit pe Cicâldău şi tabela a rămas neschimbată.

După pauză şutul lui Răzvan Marin, de la mare distanţă, prins de portar, a părut să dea semnalul revenirii, însă am avut următoarea ocazie abia după opt minute, când execuţia lui Cicâldău din afara careului a fost deviată în corner.

Pe parcurs au intrat Sorescu, Olaru, Mihăilă, Şut, Racoviţan şi Ianis Hagi. Acesta din urmă, aplaudat de întregul stadion în momentul în care a pătruns pe gazon, a reuşit o acţiune frumoasă în minutul 85, când a driblat superb un adversar şi a şutat, dar portarul Irlandei de Nord a fost din nou la post. A fost şi ultima acţiune notabilă a partidei.

Cei 30.439 de spectatori care au fost prezenţi pe Arena Naţională nu prea au avut ce vedea în meciul de vineri seară, unii dintre ei părăsind stadionul înainte de fluierul final. Pentru elevii lui Edi Iordănescu urmează amicalul de marţi, în compania Columbiei, care va avea loc la Madrid.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Pugiliștii Alexandru Buleu și Erson Huseim au câștigat Cupa României!

Au câștigat Cupa României Doi pugiliști de la CSM Constanța...

(Video) Vaslui: Tragedie pe DN 24. Trei persoane au decedat

Trei persoane au decedat în urma unui accident pe...