Tudor Cucu Dumitrescu în „Hedwig and the Angry Inch”, la Arad și Bucureşti

Date:

Ovidius Clinical Hospital

„Hedwig and the Angry Inch”, la Arad și Bucureşti

Teatrul Stela Popescu va participa la Festivalul Internațional de Teatru Nou de la Arad cu spectacolul „Hedwig and the Angry Inch”, publicul fiind invitat pe 11 mai de la ora 20:30 la Sala mare a Teatrului Ioan Slavici din Arad, reprezentaţia avându-i în rolurile principale pe Tudor Cucu – Dumitrescu în Hedwig şi Crina Matei în Yitzhak.

Pentru bucureşteni, Teatrul Stela Popescu reia musicalul pe 13 mai, ora 19:00, la Teatrul Metropolis, Sala Olga Tudorache, în regia, costumele și coregafia lui Răzvan Mazilu şi decorul Adrianei Grand.

În distribuţie : Hedwig –  Tudor Cucu – Dumitrescu, Yitzhak –  Ana-Maria Ivan, Band-ul „The Angry Inch”: Backing vocals – Irina Cărămizaru și Cristina Danu, Pian – Johnny Bica, Baterie – Andrei Paraschiv, Chitară – Ciprian Pop, Chitară bas – Vlad Vedeș.

Andrei Gindac

Musicalul „Hedwig and the Angry Inch” de John Cameron Mitchell, muzica și versurile de Stephen Trask a avut un impact extraordinar la public încă de la prima sa punere în scenă pe off-Broadway, din anul 1998. Câștigător al prestigioaselor Tony Award, Obie Award, Outer Critics Circle Award, spectacolul a fost aclamat în sute de producții pe scene de pe întreg mapamondul. Piesa a fost ecranizată în anul 2001, pelicula primind premiul pentru cel mai bun regizor la Sundance Film Festival și o nominalizare la Globul de Aur.        

„Hedwig and the Angry Inch” spune povestea unei existențe contorsionate între căutarea succesului pe scenă și găsirea împlinirii într-o existență zbuciumată și nonconformistă. Încercările incredibile prin care trece Hedwig, dar mai ales asumarea și sensibilitatea cu care le dezvăluie publicului pe acorduri de rock, au făcut ca în jurul piesei să se țeasă o aură de cult pentru iubitorii genului de musical. Hedwig nu este un manifest pentru un anumit tip de sexualitate, ci o experiență teatrală cu un mesaj profund uman ce îndeamnă la deschidere și empatie față de suferința pe care o resimte, de fapt, fiecare ființă umană.

Sursă foto: Teatrul Stela Popescu

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Pugiliștii Alexandru Buleu și Erson Huseim au câștigat Cupa României!

Au câștigat Cupa României Doi pugiliști de la CSM Constanța...

(Video) Vaslui: Tragedie pe DN 24. Trei persoane au decedat

Trei persoane au decedat în urma unui accident pe...