Un mecanic de locomotivă venise la muncă drogat. Dosar penal

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Un mecanic de locomotivă a fost găsit pozitiv la testul pentru canabis, iar alți doi care efectuau activități de manevră au refuzat să fie testați pentru substanțe psihoactive. Pentru toți cei implicați, au fost deschise dosare penale, a anunțat CFR Călători.

Compania a inițiat miercuri, 27 septembrie, o serie de controale în colaborare cu reprezentanții Revizoratului General de Siguranța Circulației și cu reprezentanții Poliției Transporturi Buzău. Aceste activități de control au avut loc la Revizia de Vagoane Călători din stația CF Buzău, ca parte a planului de acțiune „Rail Action Week”, cu scopul de a identifica mecanicii de locomotivă care lucrează sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

„În urma acestor controale, un mecanic de locomotivă a fost testat pozitiv pentru THC (canabis) la un test rapid, iar alți doi mecanici de locomotivă care efectuau activități de manevră au refuzat să fie testați pentru substanțe psihoactive, refuzând ulterior și prelevarea de probe biologice pentru a determina prezența substanțelor psihoactive în sânge. Pentru cei implicați, au fost deschise dosare penale pentru prezența la serviciu sub influența substanțelor psihoactive (conform art. 331 alin.2 Cod Penal) și pentru nerespectarea obligațiilor de serviciu sau îndeplinirea defectuoasă a acestora (conform art. 329 alin. 1 Cod Penal.)”, se menționează în comunicat.

Acțiuni similare au avut loc în ultimele zile în București, Craiova și Cluj și vor continua și în perioada următoare, vizând angajații CFR Călători care au responsabilități în siguranța circulației.

foto: unsplash

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Asociația Patronală RESTO anunță schimbări în conducere. Președintele executiv, Lucian Cristian Tudose, a demisionat

Cine este noul președinte RESTO? Asociația Patronală RESTO a anunțat...

Evaziune fiscală: prejudiciu de peste 1.000.000 de lei. Polițiștii au făcut percheziții

Percheziții domiciliare într-un dosar de evaziue fiscală La data...

Cine sunt consilierii locali ai Constanței?

Consiliul Local Municipal: patru partide și 1 independent Numărul de...