Un oraș din România renunță la toate programele prin care copiii primeau cadouri de Crăciun

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Inițiativele „Povestea lui Moş Nicolae” și „Desaga lui Moş Crăciun”, prin intermediul cărora Primăria Slatina intenționa să dăruiască cadouri tuturor copiilor de la creșe și grădinițe din oraș, precum și aproximativ 2.300 de colindători studenți la școlile locale, au fost anulate. Marți, consilierii locali au votat în favoarea acestei decizii.

Potrivit Consiliului Local Slatina, „începând cu data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă privind reducerea cheltuielilor bugetare, autorităţile publice locale nu pot finanţa din fonduri publice, cu excepţia celor provenite din donaţii şi sponsorizări, organizarea de evenimente cum ar fi festivaluri, concerte, competiţii locale, festivităţi sau sărbători tematice”.

Luna precedentă, CL Slatina a aprobat alocarea a 123.000 lei pentru a dărui cadouri pentru aproximativ 2.300 de colindători de la școlile din oraș și 90.000 lei pentru cadouri de Moș Nicolae pentru toți copiii de la creșele și grădinițele locale.

Marți, Consiliul Local a votat, de asemenea, pentru modificarea altor decizii care alocaseră fonduri pentru premiile elevilor câștigători la un concurs de creație literară și arte vizuale „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu” (15.000 lei) și pentru premiile câștigătorilor Cupei Slatinei la Înot (20.000 lei). Cele două concursuri vor avea loc, dar Primăria nu va finanța premiile din fondurile proprii, ci doar dacă vor fi obținute donații sau sponsorizări.

În plus, consilierii locali au votat marți pentru modificarea bugetului programelor culturale și a evenimentelor educaționale și sportive din 2023, eliminând finanțarea inițial prevăzută pentru evenimentele dedicate Zilei Naționale (80.000 lei) și pentru Târgul de Crăciun (440.000 lei).

Din fondurile inițial alocate pentru Târgul de Crăciun, erau planificate concerte în decembrie în Parcul Tineretului, unde urmau să fie instalate căsuțe pentru comercianți.

Revelionul este singurul eveniment pentru care finanțarea inițială (100.000 lei) a fost menținută.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

(Foto) Polițiștii locali i-au amendat pe comercianții ambulanți! Vindeau gogoși și porumb pe plajă sau faleză

Poliția Locală Constanța continuă lupta împotriva comerțului ambulant Polițiștii locali...

Atenție, șoferi! Sunt restricții de tonaj în 6 județe

Restricțiile au fost impuse din cauza Codului Roșu de...

Universitatea „Ovidius” din Constanța: Eveniment de promovare a transformării digitale în educație, prin CiTyINNOHub

Eveniment dedicat transformării digitale în educație Centrul European de Inovare...