(Video) Cum arată Cazinoul din Constanța acum! Lucrările de reabilitare continuă!

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Primarul orașului Constanța a revenit cu imagini și cadre privind stadiul lucrărilor la Cazinou, dar și cu câteva detalii legate de modul în care s-a contribuit la îmbunătățirea stării edificiului.

„Deși este un proiect care aparține de CNI, sunt mândru că am avut ocazia să mă implic și nu pot să nu aduc în discuție contribuția cu adevărat semnificativă pe care a avut-o Primăria în cadrul acestuia. Reabilitarea Cazinoului este rezultatul unor eforturi colective și susținute, și asta pentru că este un edificiu cu o prea mare însemnătate pentru noi, constănțenii, ca să nu ne implicăm activ.”, a spus primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac.

Vergil Chițac a anunțat în cursul zilei de ieri, 09 februarie, că a efectuat o vizită la Cazinoul din Constanța pentru a analiza stadiul lucrărilor de reabilitare ale clădirii emblematice pentru municipiu.

„Alături de domnul inginer Gabriel Puchiu, am vizitat Cazinoul din Constanța, pentru a analiza stadiul lucrărilor de reabilitare și pentru a ne asigura că totul merge conform planului. Avem toate motivele să credem că va fi o clădire cel puțin spectaculoasă, stilizată cu migală și bun gust, și că va fi o bijuterie arhitecturală în adevaratul sens al cuvântului! Tot ce vă pot spune momentan este că suntem în grafic și că rezultatul care se conturează va fi identic cu cel de la inaugurarea din 1910. De aceea, îndrăznesc să spun că va fi un rezultat care va depăși toate așteptările!”, a spus edilul ieri.

Cazinoul a fost conceput pentru a fi muzeu. La subsol clădirea adăpostește 3 camere care de asemenea vor fi muzeu, iar la etaj sunt 2 săli mari, sala multifuncțională, sala de spectacole care va primi echipament, scenă, scaune, iar alături va fi încă o sală mare care se numea Sala Oglinzilor, sala de bal.

Lucrările de reabilitare finalizate până în prezent subliniază unicitatea și eleganța arhitecturală a clădirii simbol a Constanței. Clădirea Cazinoului este renovată de compania Aedificia, iar fondurile sunt asigurate de Compania Națională de Investiții prin Ministerul Dezvoltării. După finalizarea lucrărilor, clădirea va reveni administrației publice locale din Constanța.

Cazinoul din Constanța a fost inaugurat în anul 1910, marcând o perioadă în care orașul de la malul mării devenea un centru mondial de rafinament și cultură. Arhitectul Daniel Renard a fost cel care a dat viață acestei opere de artă arhitectonică, imprimându-i un stil inconfundabil și o eleganță aparte.

Construit pe o fundație impresionantă în stil venețian, Cazinoul se distingea prin detaliile sale fine, precum vitraliile colorate, balcoanele decorate și coloanele masive. Intrarea impunătoare, cu arcadele sale elegante, invită vizitatorii să pășească într-o lume a jocurilor de noroc și a socializării selecte.

Cu o istorie fascinantă și o arhitectură remarcabilă, Cazinoul din Constanța rămâne o bijuterie culturală și un reper iconic al litoralului românesc.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare