(Foto) Iași: Lucrările la viitorul terminal T4 au ajuns la un stadiu de execuţie de 80%

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Viitorul terminal T4 a ajuns, săptămâna aceasta, la un grad de implementare de 80%, eforturile concentrându-se în momentul actual pe realizarea finisajelor şi instalarea echipamentelor.

În acest context, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, directorii din cadrul Consiliului Judeţean Iaşi şi consilierii judeţeni au efectuat o vizită de lucru pe şantierul unde se construieşte terminalul T4.

„Am făcut această vizită la Aeroportul Internaţional Iaşi, cu directorii din cadrul instituţiei şi consilierii judeţeni, pentru a le prezenta rezultatele muncii noastre din ultimii ani. Extinderea şi modernizarea aeroportului este rezultatul unui efort comun şi mulţumesc legislativului Consiliului Judeţean Iaşi pentru susţinerea proiectului în fiecare etapă. Astăzi, stadiul lucrărilor a depăşit pragul de 80%, iar la sfârşitul lunii decembrie vom avea terminalul T4 finalizat, aşa cum am promis ieşenilor. Am reuşit să implementăm împreună, în timp record, cea mai mare investiţie din istoria aeroportului.”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe.

De asemenea, președintele CJ Iași a mai menționat că prin construirea acestui terminal se deschide o nouă etapă „în evoluţia aeroportului şi, odată cu asta, în evoluţia judeţului nostru şi în consolidarea poziţiei Iaşului de pilon de dezvoltare regională”.

„Mobilizarea este maximă pe şantierul T4, unde lucrează 550 de muncitori, deoarece ne dorim să finalizăm cât mai repede noul terminal, având în vedere creşterea accelerată a traficului. Luna acesta, Aeroportul Iaşi a atins borna de 2 milioane de pasageri în 2023, un nou record istoric pentru un an calendaristic, peste nivelul de trafic înregistrat în tot anul 2022, adică o creştere de peste 50%.”, a spus Romeo Vatră, directorul general al R.A. Aeroportul Iaşi.

Estimarea pentru finalul acestui an este de 2,4 milioane de pasageri, cifră prognozată de specialişti abia pentru anul 2038. Însă, conducerea aeroportului se așteaptă la o dublare a numărului de pasageri în viitorul apropiat.

Operaţionalizarea terminalului T4, din 2024, va însemna o experienţă de călătorie mult îmbunătăţită, oferind pasagerilor o gamă variată de servicii de înaltă calitate, dar şi o garanţie pentru companiile aeriene de a-şi extinde reţeaua de rute din Iaşi.

„Fără doar şi poate, noua infrastructură aeroportuară (terminal nou, parcare extinsă, parc fotovoltaic, căi de acces) va asigura dezvoltarea pe termen lung a Aeroportul Iaşi, care astfel va deveni principalul pilon de dezvoltare socio-economică a regiunii de N-E şi va aduce plus valoare în comunitatea noastră. Mulţumesc, pe această cale, conducerii Consiliului Judeţean pentru sprijinul necondiţionat pe care ni l-a acordat, precum şi consilierilor judeţeni care au susţinut proiectul de dezvoltare a Aeroportului.”, a mai declarat Romeo Vatră, directorul general al R.A. Aeroportul Iaşi.

T4 va fi cel mai mare terminal din ţară, după cel de la Otopeni, având o suprafaţă desfăşurată de 31.210 mp, pe trei niveluri, pe o lungime de 200 de metri şi o adâncime de 50 de metri. Iaşul va avea practic un Aeroport nou, care va putea procesa 3,5 milioane pasageri pe an.

Sursă foto: facebook/Consiliul Județean Iași

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

(Foto) Polițiștii locali i-au amendat pe comercianții ambulanți! Vindeau gogoși și porumb pe plajă sau faleză

Poliția Locală Constanța continuă lupta împotriva comerțului ambulant Polițiștii locali...

Atenție, șoferi! Sunt restricții de tonaj în 6 județe

Restricțiile au fost impuse din cauza Codului Roșu de...