„Mud” – expoziție de fotografie-portret, la Muzeul de Artă Constanţa

Date:

Ovidius Clinical Hospital

La Muzeul de Artă Constanța va avea loc miercuri, 15 noiembrie 2023, începând cu ora 16.30, vernisajul expoziției de fotografie-portret „Mud”.

Expoziția, care face parte dintr-o serie de evenimente dedicate zilei Dobrogei, poartă semnătura fotografului Alin Panaite şi este dedicată celor care vor să pătrundă dincolo de aparențele zâmbetelor false afișate în fiecare zi, a ipocriziei și a bunătății mimate.

Alin Panaite: Absolvent în 2004 al Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii „Ovidius”, fotograf cu peste 17 ani experienţă, lector al şcolii de fotografie AVATAR din Constanţa, (înfiinţată în 2013, cu peste 400 de absolvenţi, mulţi dintre ei ajunşi fotografi cunoscuţi), realizator al emisiunii TV despe fotografie Photo Mania (2015-2019 – emisune pe Neptun TV, 2019 – prezent – emisiune online pe canalul de youtube), fondator al asociaţiei Photo Club Avatar.

După zeci de expoziţii organizate pentru cursanţii şcolii de fotografie, multe din ele cu vânzare în scop caritabil, „MUD” este a doua expoziţie personală, continuarea ideii din prima expoziție – „Fără Filtru” din 2021, expusă tot în cadrul Muzeului de Artă Constanța.

Nămolul, atât de cunoscut nouă datorită datorită proprietăților benefice, este folosit ca o metaforă pentru tot răul care iese la suprafață în anumite momente, în proporție mai mică sau mai mare, în fiecare din noi.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 15 noiembrie, ora 16.30, în cadrul unui eveniment sincretic inedit, care va aduce împreună vizualul, sunetul și mișcarea corporală. Vernisajul începe cu un recital de pian de Paul Florescu și continuă cu un moment inedit de dans, muzică și poezie : Reflections- un concept coregrafic de Stela Cocârlea, artist – Marius Marin, împreună cu studenții facultății de Arte : Blumetti Maria, Leticia Albu,Trofin Ioana Ștefania,Tudor Cioboteanu, Călin Bațagoi Valentin

„Suntem cu toții ființe efemere, create din visuri și noroi. Expoziţia de fotografie «Mud» prezintă o serie de portrete alb negru, pline de trăiri, o introspecție în sinele fiecăruia. Dacă privim sincer în noi, descoperim nu doar că perfecțiunea pe care o afișăm este o farsă, dar uneori suntem capabili de o răutate gratuită, de multe ori ascunsă în spatele unor idei sau visuri pe care noi le considerăm bune. Alții consideră că e cool să fii rău, să arunci cu noroi în toate direcțiile, mai ales când te simți invincibil din spatele tastaturii. Și atunci toată frumusețea fizică, de care avem mare grijă și pe care încercăm să o estetizăm, pălește sub stratul de noroi care iese la suprafață cu fiecare cuvânt spus cu ură.”, a declarat Alin Panaite, autorul lucrărilor expuse, profesor la Școala de Fotografie Avatar Studio.

Cele 20 de portrete ce alcătuiesc expoziţia „MUD“ pot fi vizionate în perioada 14 -noiembrie  – 15 decembrie 2023, la parterul Muzeului de Artă Constanța, sala Nicolae Grigorescu, de miercuri până duminică , între orele 10-18.

Sursă foto: Avatar Studio

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Tulcea: Un element de muniție din timpul celui de Al Doilea Război Mondial, în localitatea Tudor Vladimirescu

În această după-amiază, echipajul pirotehnic din cadrul Inspectoratului pentru...

Universitatea „Ovidius” din Constanța a acordat prima diplomă „Doctor Europaeus” Luminiței Steriu, doctor în filologie franceză

Institutul Studiilor Doctorale (ISD) din cadrul Universității „Ovidius” din...

(Video) 16 cetăţeni străini, depistați ascunși într-un camion cu fructe, la P.T.F. Nădlac II

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere...