Campania electorală, la final. Tulcea va fi județul schimbărilor surpriză?

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Se pare că duminică (9 iunie 2024) vor fi cele mai dificile și mai atipice alegeri, după paradigmele provocate de efectele pandemiei, a crizei energetice, a efectelor războiului din Ucraina și, mai nou, a evoluției de pe scena politică dacă ne gândim la generalii rezerviști conduși de generalul Coldea.

Ne așteptăm cu toții că scenariile prevăzute în sondajele privind evoluția în alegeri să se schimbe de la județ la județ, de la alianță politică la partid!

Specialiștii au remarcat evoluțiile radicale de la începutul precampaniei și până la finalul campaniei electorale, pe care le analizează atent în aceste ultime ore înaintea deciziei finale. Schimbările ar fi generate atât de o nemulțumire a populației pe tema comasării alegerilor, a alianției PSD-PNL , cât și de evoluția economică a României.
Cele mai interesante rezultate vor surprinde în județele conduse de către baronii locali care au un număr de mandate și care sunt implicați în scandaluri de presă. A se vedea alegerile din anul 2020, atunci când în județul Vrancea, baronul PSD Marian Oprișan a pierdut fără drept de replică președinția Consiliului Județean Vrancea.


Un caz similar se petrece astăzi, în județul Tulcea, unde Horia Teodorescu conduce de 3 mandate un județ politizat, scăldat în scandaluri de presă, unele având conotații penale. În acest context, campania electorală a fost dinamizată de un candidat surpriză venit din zona suveranistă care a fost ținut la încălzire datorită unor interese atât din partidul care l-a propus la această funcție, cât și din interesele celorlalte partide și de cele ale lui Teodorescu, implicat direct în această poveste.


Se pare că acest candidat ar avea cele mai mari șanse de a câștiga alegerile pentru președinția Consiliul Județean Tulcea. Marea surpriză este pe cale să se producă datorită atitudinii sale, pe placul tulcenilor, cu atât mai mult cu cât a demascat cele mai sulfuroase afaceri ilegale din județul Tulcea. Rămâne de văzut dacă Mircea-Sorin Zaharcu din partea Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, căci despre el este vorba, va deveni din candidat… viitorul președinte al Consiliului Județean Tulcea.
În rest, lucrurile sunt în logica alegerilor locale.

Situații similare se întâmplă și la Constanța… dar și în alte județe. A fost o campanie aparent liniștită pentru cei care au stat departe de politică, dar efervescentă pentru toți ceilalți. Clepsidra este întoarsă, timpul se scurge. Mai este foarte puțin până în ziua alegerilor.

Sursă foto: Newsweek

spot_img
spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului, instituției care a transmis informarea ori persoanelor (fizice/juridice) care au contribuit la realizarea lui, prin acordarea de informații, declarații, documente justificative etc.

Din acest motiv, publicația Stirilemedia.ro nu își asumă răspunderea pentru informațiile și detaliile publicate de autori, cu atât mai mult a celor ce au mențiunea DIN SURSE. Acestea reprezintă informații furnizate de terțe persoane, incluisv sub protecția anonimatului (la solicitarea lor).

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice și conține informații care nu sunt denaturate, cu excepția articolelor de tip pamflet în care se face această precizare. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa) este interzisă. Atenție! La articolele DIN SURSE, pentru exploatarea conținutului este obligatorie citarea sursei de 3 ori pe parcursul scrierii, cu link către publicația ȘtirileMedia.

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false, motiv pentru care vă încurajăm să comentați folosind un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

Distribuie postarea:

spot_img
spot_img
spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Transporturi agabaritice pe ruta Agigea Port Constanța – Acces parc eolian Pecineaga. Vor circula la intervale de 30 de minute

Transporturile vor fi însoțite de echipaje de poliție rutieră Centrul...

Universitatea „Ovidius” din Constanța i-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa prof. univ. dr. Tudorel Toader

Titlul a fost oferit la propunerea Facultății de Drept...

(Foto/Video) Plajele de pe litoralul românesc al Mării Negre, pregătite pentru iarnă 

Sunt amplasate garduri de stuf pe o distanță de...