(Video) Ciolacu: „Cred în învăţământul dual”

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Marcel Ciolacu, premierul României, promovează sistemul dual de învățământ

Marcel Ciolacu, premierul României, la fost luni la deschiderea noului an școlar la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” din București. Ciolacu a spus că el crede în învățământul dual și va face tot ce se poate pentru ca unitatea de învățământ „să scoată copii profesioniști”.

„Imediat cum termină liceul, ei se angajează. Anul trecut, din 54, 40 s-au angajat imediat. România are nevoie de sistemul privat. Fără companii importante şi fără tineri care ştiu să aibă o misiune foarte clară, nu se va dezvolta România şi cred că aceasta este datoria noastră, să ne implicăm şi să le creăm o alternativă copiilor şi părinţilor.”, a declarat Marcel Ciolacu, premierul României.

Marcel Ciolacu a fost întrebat de jurnaliști dacă merge pe varianta sau acceptă varianta unei testări în masă a copiilor pentru a afla dacă consumă sau nu droguri. Premierul a subliniat faptul că în acest moment este o „coordonare cu ministrul justiției și cel de interne”.

„Am văzut de dimineață și anunțul președintelui României de a intra cu anumite măsuri în CSAT. Se vor lua măsuri drastice. Și la intrare, părinții, prima întrebare pe care mi-au pus-o: ce facem cu drogurile? Nu credem în testări în masă, este ceva care depășește, dar am zis că venim cu modificări legislative astfel încât dacă un părinte dorește ca și copilul său să fie testat, acest lucru să se facă pe cheltuiala statului.

Vor fi și modificări, cum sunt cu permisele de conducere – o perioadă în care nu mai ai voie, dacă vei fi găsit, poate găsim și la tinerii între 16 și 18 ani, dacă sunt depistați la anumite testări pozitiv în ceea ce privește drogurile, să nu aibă voie să-și ia permisul de la 18 ani, poate se gândesc de două ori mai bine când vor să experimenteze acest lucru.

Cu adevărat, statul e dator ca în perioada următoare să acționeze mult mai drastic și mult mai coordonat. Nu trebuie să testăm toți copiii din România, să putem prinde dealerii care vând drogurile. Cred că aici trebuie să acționăm și cu adevărat, dacă o conducere a unui liceu consideră că un anumit copil trebuie testat, el fiind minor, se coordonează cu părinții, cum este normal, şi se face acest test.

Dar să devină, așa, o isterie națională în care luăm copiii cu arcanul și-i testăm, mi se pare o abordare deplasată și nu va fi cu efectul scontat.”, a declarat Marcel Ciolacu.

spot_img
spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului, instituției care a transmis informarea ori persoanelor (fizice/juridice) care au contribuit la realizarea lui, prin acordarea de informații, declarații, documente justificative etc.

Din acest motiv, publicația Stirilemedia.ro nu își asumă răspunderea pentru informațiile și detaliile publicate de autori, cu atât mai mult a celor ce au mențiunea DIN SURSE. Acestea reprezintă informații furnizate de terțe persoane, incluisv sub protecția anonimatului (la solicitarea lor).

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice și conține informații care nu sunt denaturate, cu excepția articolelor de tip pamflet în care se face această precizare. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa) este interzisă. Atenție! La articolele DIN SURSE, pentru exploatarea conținutului este obligatorie citarea sursei de 3 ori pe parcursul scrierii, cu link către publicația ȘtirileMedia.

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false, motiv pentru care vă încurajăm să comentați folosind un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

spot_img

Distribuie postarea:

spot_img
spot_img
spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare