(UPDATE) VIDEO – Revoltă în Justiție – Grefierii au blocat Palatul de Justiție și circulația din zona protestului: Alătură-te dezbaterii – De ce grefierii își strigă drepturile în stradă?

Date:

Ovidius Clinical Hospital

1000 de grefieri au înconjurat jumătate din cladirea Înaltei Curți de Casație și Justiție în cadrul protestului organizat de Blocul Național Sindical azi, 4 decembrie.

Sindicatul Național al Grefei Judiciare DICASTERIAL va organiza luni un miting de protest la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție din București. Printre motivele protestului se numără neîndeplinirea completă a plății salariilor și a altor drepturi salariale, precum și lipsa resurselor materiale necesare pentru funcționarea normală a instanțelor judecătorești.

Într-un comunicat emis de sindicat, se solicită: plata completă a salariilor înaintea tuturor obligațiilor financiare ale angajatorilor; plata integrală a salariilor recunoscute prin decizii judecătorești definitive și acordate prin acte administrative emise în 2023, pentru luna noiembrie 2023, așa cum face Înalta Curte de Casație și Justiție pentru propriul personal; alocarea în bugetul pentru 2024 a fondurilor necesare pentru: plata continuă a salariilor recunoscute prin decizii judecătorești definitive și acordate prin acte administrative emise în 2023 și plata drepturilor salariale restante pentru perioada aprilie-octombrie 2023, așa cum au fost recunoscute prin decizii judecătorești definitive și acordate prin acte administrative emise în 2023; asigurarea resurselor materiale necesare pentru funcționarea normală a instanțelor judecătorești.

Sindicatul DICASTERIAL solicită, de asemenea, emiterea unui ghid pentru ordonatorii secundari și terțiari de credite pentru a uniformiza modul de eliberare a adeverințelor necesare stabilirii dreptului la pensie al personalului auxiliar de specialitate; emiterea unui ghid pentru ordonatorii secundari de credite (curțile de apel) pentru uniformizarea salariilor de bază / indemnizațiilor brute lunare conform prevederilor Deciziei Curții Constituționale a României nr. 794/2016, precum și inițierea negocierilor colective pentru încheierea contractului colectiv de muncă la nivel de sector de negociere colectivă – Justiție, pentru personalul auxiliar de specialitate, conex și contractual din cadrul instanțelor judecătorești.

Membrii sindicatului subliniază că vor protesta în lumina unei scrisori deschise adresate președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție, datată 27 noiembrie 2023, în care au criticat modul de gestionare a bugetului instanțelor de judecată, în principal cu privire la lipsa resurselor materiale și financiare pentru desfășurarea normală a activității instanțelor de judecată și pentru plata integrală a drepturilor salariale și a altor categorii de drepturi ale personalului.

Sindicatul Național al Grefei Judiciare DICASTERIAL subliniază: „Deși Justiția NU se poate înfăptui fără grefieri, grefierii sunt primii la obligații și ultimii la drepturi!”.

sursa foto/video: BNS

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Aviz favorabil pentru modernizarea liniei CF Reșița Nord – Timișoara Nord cu extensie Voiteni – Stamora Moravița – Frontieră

Consiliul Tehnico-Economic a aprobat astăzi, 22 februarie, variantele optime...

Tulcea: Un element de muniție din timpul celui de Al Doilea Război Mondial, în localitatea Tudor Vladimirescu

În această după-amiază, echipajul pirotehnic din cadrul Inspectoratului pentru...