Guvernul își asumă răspunderea pe noile politici fiscale. USR: „Români, pregătiți-vă să fiți din nou furați!”

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Beniamin Todosiu, deputat USR Alba, a exprimat critici dure la adresa Guvernului PNL-PSD în ceea ce privește recentul proiect de lege care implică creșteri semnificative ale taxelor pentru mediul privat. Deputatul Todosiu subliniază că PNL este pasiv și se află într-o coaliție de guvernare care a abandonat orice încercare de reformă.

Potrivit declarațiilor sale, Guvernul PNL-PSD este responsabil pentru o creștere drastică a taxelor, iar populația României va suporta aceste majorări financiare. El argumentează că nu se fac tăieri în ceea ce privește pensiile speciale considerate excesive, pozițiile privilegiate din cadrul administrației publice nu sunt desființate, iar cheltuielile instituțiilor publice nu sunt reduse în mod semnificativ. De asemenea, numărul de angajați în sectorul bugetar cu salarii mari nu este redus.

„Români, pregătiți-vă să fiți din nou furați! PNL și PSD au adus bugetul țării „pe drojdie” și vor să acopere găurile pe spinarea voastră. Nu se taie pensiile speciale nesimțite, nu se desființează sinecurile, nu se taie cu adevărat cheltuielile instituțiilor publice și nu se reduce numărul de bugetari de lux”, a spus Teodosiu.

Deputatul Todosiu avertizează că microîntreprinderile, unde lucrează peste 1,4 milioane de români, vor suporta o creștere a taxelor către stat de până la 3 ori mai mare, iar cei peste 1,1 milioane de angajați din sectoare precum IT, construcții, agricultură și industria alimentară vor avea venituri mai mici la sfârșitul lunii.

El subliniază că majorările taxelor, accizelor și TVA-ului vor duce la o creștere a prețurilor pentru alimente și servicii, ceea ce va afecta bugetele familiilor. Teodosiu consideră că aceste măsuri propuse de guvernul PSD-PNL sunt dăunătoare economiei României și pot avea consecințe negative asupra mediului privat.

De asemenea, Beniamin Todosiu menționează că în cadrul instituțiilor publice se fac angajări în grabă și se cheltuiesc fonduri în mod nejustificat. El dă exemplul Autorității Aeronautice Civile, care a achiziționat cele mai noi modele de iPhone la doar o săptămână de la lansare.

Deputatul Todosiu anunță că USR va depune o sesizare la Curtea Constituțională a României (CCR), considerând aceasta ca fiind singura soluție care poate opri aceste creșteri de taxe considerate aberante. El subliniază importanța patriotismului și a justiției în luarea deciziilor la nivelul CCR.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Universitatea „Ovidius” din Constanța a acordat prima diplomă „Doctor Europaeus” Luminiței Steriu, doctor în filologie franceză

Institutul Studiilor Doctorale (ISD) din cadrul Universității „Ovidius” din...

(Video) 16 cetăţeni străini, depistați ascunși într-un camion cu fructe, la P.T.F. Nădlac II

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere...

Târg de Mărțișoare la Muzeul de Artă Populară. Micile obiecte sunt lucrate manual

În perioada 26 februarie – 1 martie, Muzeul de...