Protest USR în prima zi de şcoală: Iohannis a promis „România educată”, dar a livrat „România eşuată!”

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Protest USR la Cotroceni, în prima zi de şcoală

Pentru mai bine de 2,9 milioane de copii a început astăzi un nou an şcolar sub semnul eşecului şi al haosului. Părinţii, copiii şi profesorii sunt tot mai nemulţumiţi, în timp ce Guvernul PSD-PNL, girat de preşedintele Iohannis, taie din finanţările pentru sistemul de educaţie, în loc să taie din sinecuri şi de la speciali. În acest context, USR i-a transmis un mesaj preşedintelui Iohannis, groparul „României educate”, printr-un protest desfăşurat în faţa porţilor Palatului Cotroceni.

„Preşedintele Iohannis, venit pe un val de popularitate, a promis că vom avea o Românie educată. După 9 ani de mandat Iohannis, avem însă o Românie eşuată. Elevii sunt nemulţumiţi pentru că au fost tăiate bursele şi pentru că sunt încă bâjbâieli legate de decontarea transportului. Părinţii sunt nemulţumiţi pentru că, de la marile promisiuni de reformă, am ajuns să discutăm astăzi despre testarea în masă a elevilor şi cum să-i pedepsim pe copii, în loc să ne facem treaba la graniţele României şi în lupta cu traficanţii de droguri. Profesorii sunt şi ei nemulţumiţi şi nu au încredere că Guvernul PSD-PNL va livra ceea ce a promis şi anume o nouă lege a salarizării, salarii decente şi motivante. Avem un eşec generalizat.”, a declarat senatorul USR Ştefan Pălărie.

Sistemul de educaţie din România a ajuns să aibă performanţe mai scăzute decât atunci când şi-a început mandatul Klaus Iohannis. România nu mai are nici măcar o universitate în Top 1.000 universităţi la nivel mondial şi toţi indicatorii de calitate au scăzut.

„Am vrut să tragem astăzi încă un semnal de alarmă. În şcoala românească situaţia este mult mai gravă decât în urmă cu 9 ani. Actualul preşedinte este un profesor care şi-a ratat menirea şi, pe tot parcursul sesiunii parlamentare, parlamentarii USR vor continua să lupte pentru soluţiile corecte în sistemul de educaţie.”, a precizat senatoarea USR Silvia Dinică.

Prin PNRR, USR a asigurat Educaţiei 3,6 miliarde de euro, locul 2 ca buget după Transporturi şi cea mai mare investiţie în domeniu de după 1989. Acum, PSD şi PNL continuă să facă praf Educaţia, alături de Sănătate, tăind finanţările destinate combaterii abandonului şcolar, microbuzelor pentru transportul elevilor şi dotării laboratoarelor şcolare din mii de unităţi de învăţământ.

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

EURO 2024, la final! Rodri, desemnat cel mai bun jucător al competiției

sursa foto: talksport Cel mai bun tânăr jucător de la...

Vara remodelării corporale – ponturi și oferte de sezon

Remodelare corporală și tratamente faciale la un alt nivel Vara...

Joe Biden, președintele SUA, lansează un apel la unitate, după tentativa de asasinat ce l-a vizat pe Trump

sursa foto: euronews.com Joe Biden le-a cerut americanilor să respingă...

Atenție, șoferi! Sunt restricții de circulație pe podul Brăila-Tulcea

Sursa foto: Mediafax Se efectuează lucrări pe podul Brăila-Tulcea Inspectoratul de...