București: ASSMB avertizează asupra crizei profunde din sistemul de sănătate, cauzată de politicile actuale ale Guvernului

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) avertizează asupra crizei profunde din sistemul de sănătate, cauzată de politicile actuale ale Guvernului. Măsurile legislative recente au adus sistemul medical în pragul colapsului, prin deciziile luate şi ignorarea crizei din sănătate, prin tăierea drastică a fondurilor spitalelor, punând astfel în pericol vieţile pacienţilor.

Spitalele din Capitală, aflate sub administrarea ASSMB, se confruntă cu situaţii critice, iar consecinţele sunt alarmante. Situaţia s-a agravat odată cu protestul angajaţilor CNAS.

La Spitalul Clinic Colţea, programul de decontare a facturilor pentru citostaticele achiziţionate a fost decalat, punând în pericol vieţile pacienţilor care depind de aceste tratamente vitale.

La Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Ostoarticular Foişor, finanţarea inconstantă a Programului Naţional de Ortopedie împiedică proiectarea şi programarea activităţii de implantologie a spitalului şi creează presiuni din partea pacienţilor şi a autorităţilor. Spitalul are nevoie de un stoc endoproteic permanent, în valoare de aproximativ 12 milioane de lei, pentru a-şi putea desfăşura neîntrerupt activitatea.

La Spitalul de Copii „Dr. Victor Gomoiu”, lipsa fondurilor pentru plata salariilor şi a facturilor de utilităţi pune în pericol întreaga activitate a spitalului, afectând direct îngrijirea copiilor.

Acestea sunt doar câteva exemple ale situaţiilor dificile prin care au trecut spitalele în aceste zile. Incertitudinea cu privire la modul în care vor gestiona resursele financiare în lunile viitoare este accentuată de Ordonanţa privind reducerea cheltuielilor, care pune în pericol sănătatea pacienţilor şi funcţionarea spitalelor prin lipsa resurselor financiare.

Recent, conducerea ASSMB şi managerii celor 19 spitale din Capitală administrate de Primăria Muncipiului Bucureşti, prin ASSMB, au adresat Guvernului un Memoriu comun, cu solicitarea de a fi efectuate „toate demersurile legale necesare, în vederea iniţierii şi adoptării unui act normativ prin care să se modifice OUG nr. 90/2023, în sensul stabilirii unei derogări/exceptări de la aplicare Art. I alin. (1) şi de la Art. II alin. (1), în ceea ce priveşte achiziţiile şi cheltuielile destinate unităţilor sanitare publice”.

ASSMB cere Guvernului să acorde o atenţie deosebită acestor aspecte şi să urgenteze soluţiile pentru a evita colapsul sistemului medical şi a proteja viaţa şi sănătatea cetăţenilor.

Sursă foto: facebook/Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Cum să-ți asiguri o pensie de lux: Vezi cât trebuie să economisești pentru o pensie de 1.000 euro pe lună

Planificarea pensiei poate părea o sarcină grea, mai ales...

Ce a declarat ministrul Agriculturii despre sacrificarea porcilor de Crăciun în curțile românilor: „…E o mare prostie”

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a anunțat că românii au...

Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, tătic pentru a treia oară. Ieri i s-a născut o fetiță

Fostul primar al Constanței, Decebal Făgădău, are un nou...