Este nevoie de sânge! O campanie de donare de sânge are loc la Parohia Topraisar „Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”

Date:

Cloud Hosting

Campanie de donare de sânge la localitatea Topraisar

Dacă doriți să salvați o viață iar sănătatea v-o permite, nu mai stați pe gânduri. Donați sânge! Fără donatori, sunt mai puțini supraviețuitori. Tot ce trebuie să faceti este să mergeți la Centrul de Transfuzii. Se recoltează zilnic, chiar și în unele zile de weekend, când au loc campanii de donare.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Parohia Topraisar „Biserica Sfinții Arhangheli  Mihail și Gavriil” organizează duminica 24.09.2023 între orele 08.30- 13.30, o acțiune de donare de sânge.

Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Topraisar și localitățile învecinate care  doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcţie de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg (în funcţie de înălţime, constituţie), care nu au suferit de hepatită virală de tip B sau C, tuberculoză, sifilis, malarie, infecţie HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, boli autoimune etc.   

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice sau alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.

Cu trei zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!

În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe sau lactate) și minimum 500 ml de lichide.

Persoanele care efectuează o donare completă (450 de ml de sânge) beneficiază la cerere de:

  • o alocație de hrană sub forma unui card în valoare de 66,99 RON;
  • o zi liberă în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți sau militari;
  • decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/reședință înscrisă în actul de identitatea și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

Doritorii sunt așteptați duminică, 24.09.2023, la parohie cu un act de identitate valabil, între orele 08.30-13.30.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Cloud Hosting

Cele mai citite

Articole similare

29 Septembrie – Ziua Mondială a Inimii

În țara noastră, la fiecare 30 de minute un...

Statistică îngrijorătoare: Cei mai mulți români mor de inimă

Bolile de inimă sunt responsabile pentru jumătate din decesele...

Mai mulți parlamentari atacă noile măsuri fiscale la Curtea Constituțională

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a anunțat...

VIDEO – Un tată și cei șase fii ai săi au organizat o adevărată Cosa Nostra în 3 județe. Cămătărie, șantaj, trafic de minori...

https://www.youtube.com/watch?v=BOhLZrlJzzU Procurorii DIICOT și ofițerii de poliție din cadrul DCCO...