Peste 10.000 de candidați s-au înscris la examenul de rezidențiat. Locuri nu sunt pentru toți

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Ministerul Sănătății va organiza duminică, 19 noiembrie 2023, concursul de intrare în rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. Concursul se va desfășura în 6 centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, cu o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

Anul acesta s-au înscris la concurs un număr de 10.194 de candidați. Dintre aceștia, 5.733 au optat pentru domeniul medicină, 2.331 pentru domeniul medicină dentară și 2.130 pentru domeniul farmacie.

Candidații au la dispoziție 4.327 locuri și posturi pentru domeniul medicină, 551 locuri pentru medicină dentară și 412 locuri și posturi pentru farmacie.

La UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca vor susține duminică examenul naţional de rezidenţiat peste 1.350 de candidaţi: 708 absolvenţi de Medicină, 284 de absolvenţi de Medicină dentară şi 361 de absolvenţi de Farmacie.

Pentru a asigura condiţii optime pentru candidaţi, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca a pregătit 14 săli de examen, în mai multe locaţii din Cluj-Napoca: amfiteatrele proprii, amfiteatre ale Universităţii Babeş-Bolyai şi ale Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară.

„Examenul naţional de intrare în rezidenţiat este una dintre cele mai importante etape din viaţa unui viitor medic sau farmacist şi din acest motiv, universitatea noastră priveşte cu maximă seriozitate organizarea acestui concurs, acţionând preventiv şi cu responsabilitate în beneficiul candidaţilor. Şi în acest an va fi o concurenţă mare pentru posturile şi locurile scoase la concurs şi le dorim mult succes tuturor candidaţilor. Suntem încrezători că cei mai buni tineri medici şi farmacişti vor găsi în universitatea noastră un mediu propice pentru a-şi construi cariere de succes.”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu, în centrul universitar respectiv.

Faţă de anii precedenţi, când alegerea unui loc sau post era condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional, începând din acest an punctajul minim a crescut la 65%. 

Potrivit metedologiei, candidaților le este recomandat să poarte măști medicale pe întrega perioadă a concursului.

„Candidații sunt așezați în sală în ordine alfabetică, conform listelor finale afișate, cu excepția perechilor soț-soție, frați-surori, care au obligația, sub sancțiunea anulării lucrării și eliminării din concurs, să semnaleze șefului de sală aceste situații, pentru a putea fi așezați separat. Candidații aflați în sală pot declara, sub semnătură, situațiile menționate mai sus.”, se arată în metodologie.

De asemenea, începând cu ora 8:30 candidaţii pot intra în sala în care au fost repartizați. La intrarea în sala de concurs candidații se legitimează în fața şefului de sală cu buletinul/cartea de identitate sau paşaportul, documente ce trebuie să fie în termen de valabilitate. Cei fără un astfel de document valabil NU sunt primiți în sala de concurs.

Candidații care nu sunt prezenți în sală în momentul deschiderii sacilor cu caietele cu întrebări (ora 10:00) NU mai au acces în sala de concurs.

Toate detaliile privind metodologia și desfășurarea concursului de Rezidențiat sunt publicate pe site–ul www.rezidentiat.ms.ro .

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

ȘOCANT: În loc să semneze divorțul, bărbatul își înjunghie soția în fața Primăriei

Într-o încercare de a pune capăt căsniciei într-un mod...

BREAKING NEWS: Mircea Bravo, implicat într-un accident rutier! Pasageră rănită, dar în stare stabilă. Află detalii

Cunoscutul creator de conținut și comediant, Mircea Popa, cunoscut...

Sfaturi importante de la ISU Dobrogea pentru a vă proteja viața și bunurile în timpul condițiilor meteo severe. Ce trebuie să facem în caz...

Ținând cont de condițiile meteorologice, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații...