Salariile din spitale în pericol de a fi blocate înainte de Crăciun! Personalul TESA amenință cu proteste

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Personalul nemedical din sănătate (TESA) anunţă că ar putea bloca acordarea salariilor în spitale în luna decembrie 2023, dacă Guvernul va continua să ignore cu desăvârşire această categorie importantă de personal, fără de care nicio unitate sanitară nu ar putea funcţiona. Astfel, proteste spontane de avertizare ar putea începe în spitalele publice, în orice moment!

„Considerăm o sfidare faptul că marţi, 14 noiembrie 2023, personalul discriminat TESA, care asigură practic administrarea şi întreţinerea spitalelor, a fost din nou „ELIMINAT” din Proiectul Legislativ (PLX 172/2023), proiect privind modificarea şi completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.”, a declarat Valentin Liviu Chifor, președinte Uniunea Naţională a Sindicatelor TESA din Sănătate.

În urma votului parlamentarilor, doar amendamentul pentru lucrătorii protestatari din CNAS a fost acceptat (2.500 salariaţi). Prin urmare, amendamentul adoptat de SENAT şi pentru personalul nemedical – TESA – Administrativ (30.000 de salariaţi) a fost respins de grupul parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor, a mai spus președintele Uniunii Naţionale a Sindicatelor TESA din Sănătate.

„Dacă aceste soluţii se pot găsi doar când se pornesc acţiuni greviste, iar dialogul social este ineficient pentru personalul nemedical din spitale, atunci şi personalul TESA este dispus ca după ani şi ani de frustrări „să pună PIXURILE JOS”, constatând că altfel va rămâne şi în continuare ignorat la infinit, pe post de CENUŞĂREASĂ a sistemului sanitar, „trimisă la colţ” cu fiecare ocazie legislativă.”, a adăugat Valentin Liviu Chifor, președinte Uniunea Naţională a Sindicatelor TESA din Sănătate.

Reamintim că personalul TESA a fost total discriminat în actuala Lege a Salarizării şi exceptat de la orice fel de stimulent sau majorare de-a lungul ultimilor 7 ani în comparaţie cu personalul medico-sanitar, îndurând permanent o umilinţă şi o discriminare salarială nemaiîntâlnită în niciun alt sistem sanitar din UE!

De asemenea şi cu prilejul OUG 63/2023 – personalul nemedical TEHNIC – ECONOMIC ŞI ADMINISTRATIV (TESA) a fost din nou EXCEPTAT de la stimulentele acordate încă o dată doar pentru personalul medico-sanitar.

Membrii Uniunii Naţionale a Sindicatelor TESA din Sănătate precizează că din această categorie de personal fac parte atât salariaţi cu studii superioare (ex: economişti, jurişti, ingineri, cât şi cei cu studii medii şi muncitori).

În condiţiile în care în prezent, aceștia nu pot avea nicio garanţie că discriminarea din SĂNĂTATE va fi într-adevăr ELIMINATĂ în noua lege a salarizării (care, oricum, se pare că se va aplica cel mai devreme în anul 2025), UNIUNEA TESA DIN SĂNĂTATE solicită Guvernului și Parlamentului să găsească de urgenţă o soluţie de compensare a personalului nemedical din spitale aşa cum a găsit şi pentru personalul din CNAS.

Solicităm de asemenea soluţii pentru ca NICIUN VENIT ÎN PLATĂ SĂ NU SCADĂ ÎN SPITALELE DE MONOSPECIALITATE, în urma aplicării Legii „Austerităţii” (Leg.Nr. 296/2023) ŞI soluţii pentru ca SALARIILE PERSONALULUI NEMEDICAL SĂ FIE INDEXATE CEL PUŢIN CU NIVELUL INFLAŢIEI, CARE LA ACEST MOMENT ATINGE COTE ALARMANTE!”, se arată într-un comunicat de presă.

Sursă foto: facebook/Uniunea TESA din Sănătate

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

(Foto) Polițiștii locali i-au amendat pe comercianții ambulanți! Vindeau gogoși și porumb pe plajă sau faleză

Poliția Locală Constanța continuă lupta împotriva comerțului ambulant Polițiștii locali...

Atenție, șoferi! Sunt restricții de tonaj în 6 județe

Restricțiile au fost impuse din cauza Codului Roșu de...

Universitatea „Ovidius” din Constanța: Eveniment de promovare a transformării digitale în educație, prin CiTyINNOHub

Eveniment dedicat transformării digitale în educație Centrul European de Inovare...