Sibiu: Servicii medicale de screening prenatal pentru 2.100 gravide. Cabinetul medical de la SCJU a fost dotat cu echipamente performante

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. I A Sbârcea” Braşov, în parteneriat cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, anunţă continuarea proiectului „Servicii medicale de screening prenatal pentru 2.100 gravide din regiunea centru”.

Obiectivul general al proiectului este creşterea numărului de persoane din regiunea centru care beneficiază de programe de sănătate şi de servicii orientate către prevenţie, depistare precoce diagnostic şi tratament – screening prenatal, cu accent pe persoanele vulnerabile.

Proiectul va fi prelungit din luna iulie până în data de 29 decembrie 2023.

„Prelungirea proiectului va contribui la îmbunătăţirea substanţială a monitorizării gravidelor din mediile defavorizate din judeţul nostru şi nu numai, şi va aduce în prim plan necesitatea educaţie sanitare în cadrul comunităţilor privind conduita pre-natală şi post-natală a viitoarelor mame.”, a declarat dr. Ioan Mureşan, medic primar specialitatea Obstetrică – Ginecologie, coordonator Centrul de Screening Prenatal Sibiu.

Până în luna iulie, de serviciile oferite în cadrul proiectului au beneficiat 1.220 de paciente din Regiunea Centru, dintre care aproape 55% din mediul rural. Un procent de 69,5% din totalul pacientelor provin din categoria grupurilor vulnerabile.

Dotări pentru un cabinet de consultaţii a SCJU Sibiu

În cadrul proiectului, la SCJU Sibiu a fost organizat un cabinet medical pentru consultaţii care a fost dotat cu ecograf Doppler Color Hera de înaltă performanţă, cu două sonde volumetrice, imprimantă şi încălzitor de gel în valoare de 481.475,43 lei cu TVA inclus şi un Cardiotocograf în valoare de 10.103,1 lei cu TVA inclus.

De asemenea, au fost organizate activităţi de educare şi promovare pe teren şi activităţi de mediatizare în judeţul Sibiu şi Alba, la licee, Primării (Direcţii de Asistenţă Socială), cabinete de medici de familie şi asociaţii.

„Ca şi până acum proiectul va sigura în continuare accesul la pachetele de asistenţă pentru gravide, pentru persoanele defavorizate, neasigurate, atât din mediul rural cat si din cel urban, la consultaţii de specialitate obstetrică-ginecologie, analize de laborator inclusiv investigaţii genetice atunci când acestea sunt indicate.”, a mai adăugat dr. Ioan Mureşan, medic primar specialitatea Obstetrică – Ginecologie, coordonator Centrul de Screening Prenatal Sibiu.

Proiectul este cofinanţat prin Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020., Axa prioritară 4: Incluziunea socială şi combaterea sărăciei, Operaţiunea: Creşterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate şi de servicii orientate către prevenţie, depistare precoce (screening), diagnostic şi tratament precoce pentru principalele patologii.

În cadrul proiectului pacientele beneficiază de seturi complete de analize, ecografii de la confirmarea sarcinii până la momentul naşterii, screening genetic, monitorizate sarcini cu risc.

Date contact pentru paciente:

Sibiu 0269211171
Braşov 0368202004.

Sursă foto: facebook

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Tulcea: Arme și muniții deținute ilegal, descoperite în urma perchezițiilor

Perchezițiile au avut loc la domiciliul unui bărbat de...

Nu toți candidații înscriși au dat examenul de titularizare. Unul a fost eliminat! A încercat să copieze

Din cei peste 1.100 de candidați, 252 au absentat Astăzi,...

(Hartă) Când scăpăm de caniculă? Cum va fi vremea la Constanța

Nu scăpăm de caniculă! Administrația Națională de Meteorologie (ANM)...

Vindeau parfumuri „fake” în apropierea unui mall! Ce au pățit bărbații

Cei doi bărbați s-au ales cu dosar penal La...