Zvonacii din România dau bătăi de cap ministrului Sănătății: „Elicoptere răspândesc COVID cu secvenţe ARN de Ebola”

Date:

Cloud Hosting

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a îndemnat personalul medical să contracareze ignoranţa care pune în pericol societatea românească și erorile de informare despre diverse boli și tratamente care circulă în public.

În timpul evenimentului „Zilele ştiinţifice ale Institutului Naţional de Boli Infecţioase ‘Prof. Dr. Matei Balş'”, ministrul a relatat că a primit o informaţie eronată despre distribuirea unui virus „COVID cu secvenţe de ARN de Ebola” din elicoptere și avioane mici, care „necesită tratament rapid, altfel devine periculos”.

Rafila a subliniat că asemenea erori de informare trebuie contracarate, iar pe lângă aspectul științific, trebuie să transmitem mesaje adecvate către populație, începând cu prevenția, referindu-ne la vaccinare și continuând cu informații corecte despre cum se administrează tratamentele, cum ar fi antibioticele.

Acest lucru este important, deoarece apariția bacteriilor rezistente la antibiotice este o provocare majoră. Rafila a exprimat încrederea că participanții la conferință vor aborda aceste probleme și a subliniat necesitatea de a lupta împotriva ignoranței care amenință societatea românească și care poate afecta chiar democrația din România.

Ministrul a adăugat că în timpul pandemiei de COVID, care a generat tragedii și diviziuni sociale ce amenință funcționarea și dezvoltarea sistemelor de sănătate, vaccinarea, cea mai cunoscută măsură preventivă în domeniul sănătății, a fost criticată și contestată, iar rezultatele sunt „inacceptabile și pun în pericol sănătatea publică”.

Rafila a subliniat faptul că pandemia a cauzat tragedii și a creat diviziuni sociale care amenință adesea funcționarea și dezvoltarea sistemelor de sănătate. Subliniind faptul că vaccinarea, terapia pentru boli infecțioase și multe alte aspecte au fost criticate și contestate, el a declarat că aceste situații sunt inacceptabile și pun în pericol sănătatea publică.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Cloud Hosting

Cele mai citite

Articole similare

29 Septembrie – Ziua Mondială a Inimii

În țara noastră, la fiecare 30 de minute un...

Statistică îngrijorătoare: Cei mai mulți români mor de inimă

Bolile de inimă sunt responsabile pentru jumătate din decesele...

Mai mulți parlamentari atacă noile măsuri fiscale la Curtea Constituțională

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a anunțat...

VIDEO – Un tată și cei șase fii ai săi au organizat o adevărată Cosa Nostra în 3 județe. Cămătărie, șantaj, trafic de minori...

https://www.youtube.com/watch?v=BOhLZrlJzzU Procurorii DIICOT și ofițerii de poliție din cadrul DCCO...