A fost cutremur în România!

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Seismul a avut magnitudinea 4.8 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 140 km

Mișcarea tectonică s-a produs la 00:05:48 (ora României) în zona seismică Vrancea – Buzău, la 53km V de Focșani, 59km NV de Buzău, 61km SE de Sfântu-Gheorghe, 70km E de Brașov, 85km NE de Ploiesți. Deși inițial s-a comunicat magnitudinea de 4.7 grade pe scara Richter, la 10 minute distanța, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a editat informația, încadrând seismul în categoria Intensitate IV, cu 4.8 grade pe scara Richter

„A zgâlțâit puternic de 2 ori!”, afirmă cei care l-au simțit. Nu s-au înregistrat victime și nici pagube materiale.

Potrivit Institutului Național de Fizică a Pământului (INFP), cutremurul s-a simțit și la București, Galați, Brăila și Constanța, fiind al treilea înregistrat în ultimele 24 de ore.

Formular de feedback pentru cetățenii care au simțit cutremurul

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a lansat un apel către cetățenii care au simțit cutremurul, rugându-i să completeze un formular de feedback accesând link-ul https://infpapi.infp.ro/feedback/37497.

Aici puteți urmări, în timp real, activitatea seismică din lume https://cutremur.live/app/.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Tulcea: Un element de muniție din timpul celui de Al Doilea Război Mondial, în localitatea Tudor Vladimirescu

În această după-amiază, echipajul pirotehnic din cadrul Inspectoratului pentru...

Universitatea „Ovidius” din Constanța a acordat prima diplomă „Doctor Europaeus” Luminiței Steriu, doctor în filologie franceză

Institutul Studiilor Doctorale (ISD) din cadrul Universității „Ovidius” din...