A fost lansat „Comandamentul Sezon Estival 2024”. Echipele de control sunt alcătuite din 40 de inspectori

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a lansat „Comandamentul Sezon Estival 2024”

Ieri, 25 iunie, la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanţa, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a lansat „Comandamentul Sezon Estival 2024”.

În cadrul Comandamentului vor acționa echipe de control alcătuite din 40 de inspectori, organizate în cinci serii succesive de câte 2 săptămâni, pentru menținerea dezideratului  „0 toxiinfecții alimentare”.

Verificările vor fi realizate de medici veterinari, delegaţi din cadrul altor 10 Direcții Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) judeţene, care, în perioada cuprinsă între 25 iunie și 1 septembrie, vor acţiona, alături de colegii din cadrul Serviciului de Control Oficial Siguranţa Alimentelor, Circumscripțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Oficiale din cadrul DSVSA Constanța.

„Activitatea de control se va desfășura pe 6 zone de interes turistic si agrement de pe litoralul Mării Negre, începând cu localitatea Vadu, până în localitatea Vama Veche, astfel: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costinești, incluzând Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol și Mangalia.”, anunță ANSVSA.

Echipele de control vor avea sprijinul autolaboratorului și a Laboratorului sanitar veterinar si pentru siguranța alimentelor DSVSA Constanța. Se urmărește ca probele prelevate din materii prime, produse finite și testele de sanitație să fie analizate în cel mai scurt timp.

Zonele de agrement din județul Constanța prezintă o dinamică aparte în perioada sezonului estival, caracterizată de înființarea unui număr mare de unități de alimentație publică și unități de vânzare cu amănuntul, cu caracter temporar.

„Pe toată perioada desfășurării activității Comandamentul Sezon Estival 2024, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor vor colabora și vor acționa împreună cu reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de inspecție și control.

Activitatea Comandamentului are scopul de a asigura, prin inspectorii oficiali, prin resurse logistice semnificative, evitarea apariției episoadelor de toxiinfecții alimentare și de a oferi un climat de siguranță alimentară turiștilor aflați în vacanță, pe litoralul Mării Negre.”, mai precizează sursa citată.

Inspectorii și autolaboratorul își vor desfășura activitatea conform unui program prestabilit dar, vor prelua şi vor verifica şi sesizările primite din partea cetățenilor.

În acest sens, ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786/577007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.

Acest număr va funcționa în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie.

Sursă foto: arhivă

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

(Video) Cetățenii români nu vor mai avea nevoie de viză pentru a călători în Statele Unite ale Americii

Mihai Constantin: „Cred că este o șansă foarte importantă...

Restricțiile de circulație ( >12 t) pe fondul Codului Roșu sunt valabile și astăzi

Autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 12...