A fost publicat Ghidul privind admiterea la liceu 2024!

Date:

Ovidius Clinical Hospital

Tu știi ce trebui să faci mai departe? Consultă Ghidul

Ministerul Educației a publicat Ghidul privind admiterea la liceu 2024!

Admiterea absolvenților clasei a VIII-a în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2024-2025 se desfășoară în conformitate cu Metodologia de organizare și desfășurare a admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2011-2012, aprobată prin Ordinul ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului nr. 4.802/2010 privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2011-2012, și cu prevederile prezentului ordin.

„Prevederile alin. (1) se aplică și pentru admiterea absolvenților clasei a VIII-a în unitățile de învățământ liceal particular, autorizate să funcționeze provizoriu sau acreditate, care optează să organizeze și să desfășoare procesul de admitere conform prevederilor prezentului ordin.

 Absolvenții clasei a VIII-a din seriile anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenți și au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, în învățământul liceal sau profesional, care s-au retras, au întrerupt studiile, au fost declarați repetenți sau doresc să se transfere de la învățământul profesional la învățământul liceal sau, în cadrul aceluiași tip de învățământ, de la o filieră/un domeniu de pregătire/specializare/ calificare profesională la alta/altul, nu participă la procesul de admitere în învățământul liceal pentru anul școlar 2024-2025. Pentru continuarea studiilor de către acești absolvenți se aplică prevederile regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, aprobat prin ordin al ministrului educației.

Absolvenții clasei a VIII-a din seriile anterioare, care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2024-2025 și care au participat la procesul de admitere în anii precedenți, dar nu au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, pot participa la procesul de admitere în învățământul liceal pentru anul școlar 2024-2025.

În învățământul liceal la cursuri cu frecvență redusă se pot înscrie absolvenții clasei a VIII-a din seriile anterioare care împlinesc 20 de ani până la data de 31 august 2024 inclusiv.”, mai prevede Ordinul nr. 6.154 din 31 august 2023.

Calendarul admiterii la liceu

Elevii vor completa opțiunile în perioada 11-22 iulie, alături de părinți și de profesorii diriginți.

Repartizarea pe locurile speciale pentru romi și CES:

  • 15-16 iulie 2024 – completarea opțiunilor.
  • 18 iulie 2024 – repartizarea candidaților și comunicarea rezultatelor.

Admiterea în învățământul special:

  • 15-16 iulie 2024 – înscrierea și repartizarea candidaților.

Repartizarea computerizată:

  • 11-22 iulie – completarea, în fișele de înscriere, a opțiunilor, alături de părinți și de profesorii diriginți.
  • 24 iulie – repartizarea computerizată.

Ce este recomandat să faci, înainte de completarea opțiunilor?

  • realizează o listă cu specializările pe care le dorești și codurile aferente acestora!
  • pentru a te orienta, verifică ultimele medii de intrare din anii școlari trecuți și poziția ta în ierarhia județeană/a Municipiului București. Verificarea este una orientativă și nu limitează în niciun fel opțiunile!
  • odată identificate liceele și specializările pe care le dorești, creează-ți o listă cu acele coduri care corespund opțiiunilor tale, în ordinea preferințelor – de la cea mai dorită, la cea mai puțin dorită!
  • asigură-te că lista cuprinde un număr mare de oțiuni și că numărul locurilor corespunzător opțiunilor tale depășește poziția ta în ierarhie!

Alte informații: „Cum se completează opțiunile în fișa de înscriere?”, „Candidazi în alt județ? Iată ce trebuie să știi”, „Ce se întâmplă după repartizarea computerizată?”, „Situații speciale după repartizare? Care sunt? Cum se soluționează?” și „ Au trecut toate etapele anterioare și nu ești, încă, înscris într-un liceul? Poți participa la etapa a II-a de admitere!”.

Răspunsurile le găsiți în materialul de mai jos:

spot_img
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului.

În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Stirilemedia.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile furnizate de stirilemedia.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal dacă este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Conținutul website-ului este destinat exclusiv informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website (în limita a 500 de caractere, fără a cita sursa).

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că toate comentariile la articole sunt moderate, pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false.

Vă încurajăm să comentați, cu rugămintea de a folosi un limbaj decent, evitând atacuri la persoană și informații false.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuie postarea:

spot_img
Cloud Hosting

Abonează-te

Ovidius Clinical Hospital

Cele mai citite

Articole similare

Tulcea: Arme și muniții deținute ilegal, descoperite în urma perchezițiilor

Perchezițiile au avut loc la domiciliul unui bărbat de...

Nu toți candidații înscriși au dat examenul de titularizare. Unul a fost eliminat! A încercat să copieze

Din cei peste 1.100 de candidați, 252 au absentat Astăzi,...

(Hartă) Când scăpăm de caniculă? Cum va fi vremea la Constanța

Nu scăpăm de caniculă! Administrația Națională de Meteorologie (ANM)...

Vindeau parfumuri „fake” în apropierea unui mall! Ce au pățit bărbații

Cei doi bărbați s-au ales cu dosar penal La...